Geriausi šalies futsal žaidėjai tobulės specialiame centre

Nuo kalbų – prie darbų. Lietuvos futbolo federacijos iniciatyva, Kaune pradėjo veikti Futsal centras, į kurį sukviesti Lietuvos rinktinės kandidatai, kitąmet dalyvausiantys mūsų šalyje įvyksiančiame pasaulio futsal čempionate. Iš viso pirmenybėms ruošiasi 20 geriausių mūsų šalies futsal atstovų.

„Toks buvo trenerio ir, sakyčiau, futsal visuomenės pageidavimas. Buvo atsižvelgta į įvairias nuomones, rekomendacijas. Daug praktinių pastebėjimų ir patarimų sulaukėme iš Vilniaus „Turbotransfers“ , VDA ir ypač iš Kauno „Vyčio komandų vadovų.

Mes puikiai suprantame, kad likti keturis mėnesius be treniruočių būtų blogiausia, kas įmanoma. Noriu padėkoti LFF generaliniui sekretoriui sekretoriui už šios vasaros centro idėjos palaikymą ir finansavimo skyrimą“,- sakė LSFA direktorius Remigijus Daugėla.

Pirmasis etapas baigsis rugsėjo 30 dieną, tačiau iškart po to turėtų startuoti antrasis etapas – tuomet, kai startuos 2019-2020 metų Lietuvos futsal čempionatas.

„Galutiniai taškai dėl to antrojo etapo dar nesudėti, tačiau jei tik bus išreikštas pageidavimas, mes tikrai nestabdysime. Suprantame, kad pasaulio čempionatas artėja kosminiu greičiu, todėl bent jau norime padaryti tai, kas priklauso nuo mūsų pačių“, - dėstė R. Daugėla.

Vykstant Baltijos šalių komandų turnyrui Radviliškyje, į futsal rinktinę susirinkusi komanda išsirinko naują kapitoną, kuriuo tapo Kauno „Vyčiui“ atstovaujantis Justinas Zagurskas.

„Nežinau, kodėl nusipelniau tokios garbės. Galiu tik spėti – esu senbuvis, taip pat Lietuvos salės futbolo čempionų komandoje buvau kapitonas, tai gal dėl to treneris taip nusprendė“, - pokalbį pradėjo naujasis rinktinės kapitonas.

Anot futbolininko, šios treniruotės yra neįkainojama patirtis pasiruošime pasaulio čempionatui cikle: „Treniruotės vyksta Kaune, treniruoja vyriausiojo rinktinės trenerio asistentai Kirilas Krasii ir Edvinas Alimkinas, dirbame pagal trenerių sudarytą planą. Darbas vyksta produktyviai. Esmė ta, kad vasarą gali toli nepabėgti nuo salės futbolo ir taip ruoštis artėjančiam pasaulio čempionatui. Labai džiaugiuos, kad yra tokia galimybė. Aišku, gaila, kad ne visi trenerio norimi žaidėjai gali dalyvauti treniruotėse, tačiau bendrai idėja yra labai sveikintina“.

Iš šono labai sudėtinga vertinti, bet vertinant iš vidaus, kaip atrodo, kyla rinktinės lygis realiai ar tik simboliškai?

Galėčiau pasakyti, kad rinktinės lygis kyla, nepaisant to, kad kiekvienoje stovykloje būna vienas ar du nauji žaidėjai. Žaidėjai perpranta trenerio norimą žaidimo taktiką, stengiamės ją pildyti treniruotėse ir rungtynėse. Ne visada viskas pavyksta, bet lyginant paskutines rungtynes Baltijos lygoje ir ankstesnes draugiškas rungtynes su rinktine, tai šiuo metu daug dalykų darome tikrai geriau.

Ko šiandieninei rinktinei labiausiai trūksta?

Pagrindinis dalykas – susižaidimas. Reikia, kad rinktinės pagrindas daugiau būtų kartu ir aišku, kad žaidėjai žaistų tik futsalą. Tik tiek.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...