G. Neville'o kelionė į Artimuosius Rytus: kaip pasaulio čempionatui ruošiasi Kataras?

"Sky Sports" apžvalgininkas Gary Neville'as apsilankė Katare ir parengė dokumentiką apie 2022 metais šioje šalyje įvyksiantį pasaulio čempionatą.

Šios planetos pirmenybės skaidrumo atžvilgiu kelia dar daugiau abejonių nei prieš beveik dvejus metus Rusijoje įvykęs čempionatas. G. Neville'as susitiko su pirmenybių organizatoriais bei darbininkais, apie kuriuos yra kalbama bene daugiausiai.

Šis pasaulio čempionatas išskiria tuo, kad jis pirmą kartą yra organizuojamas arabų šalyje, kurioje iš Europos, Pietų Amerikos ir kitų žemynų atvykę sirgaliai susidurs su kultūriniais iššūkiais. Pavyzdžiui, Katare yra griežtai draudžiamas alkoholio vartojimas. Kaip kalbėjo vienas iš organizatorių, čempionato metu bus įrengtos specialios fanų zonos, kuriose ir bus pardavinėjami stiprieji gėrimai.

Visgi kultūriniai skirtumai nėra didžiausias iššūkis, su kuriuo tenka susidurti Katarui – dėl šio čempionato yra statomi beprotiškos vertės stadionai, kelios dešimtys viešbučių, požeminis transportas ir t.t.

Mažiau nei tris milijonus gyventojų turintis Kataras, siekdamas įgyvendinti planus, į šalį pasikvietė tūkstančius darbininkų iš įvairių pasaulio valstybių. Apie jų darbo sąlygas, atlyginimus ir mirtingumą yra kalbama daugiausiai, tačiau turnyro organizatoriai problemos neįžvelgia.

Esminis pokytis šiame čempionate bus tai, kad turnyro kovos įvyks ne vasarą, kaip buvo iki šiol, o žiemą – lapkričio ir gruodžio mėnesį.

Pilnas G. Neville'o reportažas iš Kataro:
(Norėdami peržiūrėti įrašą, pakeiskite VPN nustatymus. Tai galite padaryti ČIA)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...