"El Clasico" akistatoje - teisėjo šou, raudona kortelė ir rezultatyvios komandų lygiosios (VIDEO, FOTO)

Sekmadienį vėlai vakare Ispanijos "La Liga" pirmenybėse buvo sužaistos išskirtinės 36-ojo turo rungtynės.

"Camp Nou" stadione susitiko du nesutaikomi priešai - "Barcelona" ir Madrido "Real". Susitikimo pradžia daug nežadėjo, tačiau kontraversiški teisėjo sprendimai "pagyvino" rungtynes ir emociškai karštoje "El Clasico" dvikovoje buvo užfiksuotas rezultatyvios lygiosios 2-2.

Rungtynes prasidėjo gana aktyviu abiejų komandų žaidimu. Abi komandos stengėsi kontroliuoti kamuolį, tačiau pirmieji buvo nubausti svečiai iš sostinės.

10-ąją minutę Sergi Roberto prasiveržė kraštu ir atliko perdavimą į baudos aikštelę, ten be priežiūros paliktas Luisas Suarezas tiksliu smūgiu nuginklavo Keylorą Navasą ir rezultatas tapo 1-0.

Ilgai pranašumu katalonai nepasidžiaugė - puikiai ataką sukonstravęs Cristiano Ronaldo po Karimo Benzema perdavimo kyštelėjo koją ir kamuolys atsidūrė vartų tinkle. Portugalas pajuto čiurnos skausmus, tačiau tęsė rungtynes. Vis dėlt po pirmojo kėlinio puolėjo nebebuvo - jį pakeitė Marco Asensio.

Po išlyginamojo įvarčio vyravo gana apylygis ir ramus futbolas, tačiau pirmojo kėlinio pabaiga buvo ypatingai karšta. Sergio Ramosas susirėmė su Luisu Suarezu ir abu buvo apdovanoti po geltona kortele, netrukus už grubią pražangą prieš tą patį S. Ramosą geloną kortelę gavo ir Lionelis Messi.

Ties tuo emocijos kėlinio pabaigoje nesibaigė - pačioje pridėto laiko pabaigoje Sergi Roberto supyko ant jį pastūmusio Marcelo ir trenkė jam kumščiu. Teisėjas šio epizodo pro akis nepraleido ir ispanui iškart buvo parodyta raudona kortelė.

"Barcelona" antrajame kėlinyje liko žaisti dešimtyje, tačiau tai jiems nesutrukdė vėl įsiveržti į priekį. Luisas Suarezas pabėgo nuo varžovų, atliko tikslų perdavimą L. Messi, o šis puikiu smūgiu pasiuntė į euforiją "Camp Nou". Tiesa, epizodas buvo itin diskutuotinas, nes urugvajietis perimdamas kamuolį akivaizdžiai prasižengė prieš Raphaelį Varane.

Dešimtyje likę katalonai gynyboje laikėsi užtikrintai ir neleido kurti pavojingų progų "Real" komandai. 72-ąją minutę katalonai nebeatlaikė varžovų spaudimo - paslėptą perdavimą iš Marco Asensio gavęs Garethas Bale'as nuostabiu smūgiu iš maždaug 20 metrų nuginklavo Ter Stegeną.

Per likusį rungtynių laiką emocijų buvo mažiau, tačiau nemažai kalbų sukėlė dar vienas teisėjo sprendimas, kai Jordi Alba vėl akivaizdžiai prasižengė prieš į baudos aikštelę įsiveržusį Marcelo.

11 metrų baudinio taip ir nebuvo, o "Barca" dar kelis kartus sugebėjo išbėgti į itin pavojingas atakas. Paskutinėmis rungtynių minutėmis su kamuoliu buvo ir progas kūrė "Real", tačiau bent vienos iš jų paversti įvarčio taip ir nepavyko.

Turnyrinės lentelės atžvilgiu šios rungtynės praktiškai nelėmė nieko - "Barcelona" jau yra užsitikrinusi čempionų titulą, o "Real" žygiuoja trečioje pozicijoje.

Rezultatas:

"Barcelona" 2 - 2 "Real Madrid"
10' [1 - 0] L. Suarez
14' [1 - 1] C. Ronaldo
52' [2 - 1] L. Messi
72' [2 - 2] G. Bale
45+3' S. Roberto ("Barcelona") pašalintas iš aikštės

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Barcelona": Ter Stegen, Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Sergio Busquets, Rakitic, Andrés Iniesta, Coutinho, Suárez, Messi.

"Real": Navas, Nacho, Varane, Ramos, Marcelo, Modrič, Casemiro, Kroos, Bale, Benzema, Ronaldo.