EČ atrankoje – triuškinančios anglų ir prancūzų pergalės bei portugalų lygiosios

Pirmadienį Europos čempionato antros grupių etape buvo sužaistos dar septynerios 2-ojo rato rungtynės.

Lietuvių grupėje Portugalija susigrūmė su Serbija. Cristiano Ronaldo dėl traumos praradusi Europos čempionė vėl liko be pergalės savo grupėje – lygiosios 1:1.

7-ąją minutę Dušanas Tadičius nuo 11 metrų žymos išvedė serbus į priekį, bet 42-ąją minutę rezultatą puikiu šūviu išlygino Danilo. Antrajame kėlinyje portugalai dominavo ir turėjo ne vieną gerą progą išplėšti pergalę.

Kitose rungtynėse arti sensacijos buvo Liuksemburgas, kuris buvo per kelias akimirkas nuo to, kad 2-ąjį ratą užbaigtų pirmoje pozicijoje. Pirmoje dvikovoje su portugalai lygiosiomis išsiskyrė ukrainiečiai paskutinę mačo minutę išplėšė pergalę prieš Liuksemburgą.

Lietuviai su vienu pralaimėjimu lieka paskutiniai savo grupėje, o ukrainiečiai dabar rikiuojasi pirmoje vietoje.

Kitose rungtynėse dar vieną triuškinančią pergalę pasiekė Prancūzija, kuri namuose be vargo susitvarkė su islandais. Įvarčius prancūzams mušė Umtiti, Giroud, Mbappe ir Griezmannas.

Triuškinančia pergale taip pat džiaugėsi įvartį mačo pradžioje praleidusi Anglija, kuri juodkalniečius pranoko rezultatu 5:1. Anglų gretose pasižymėjo M. Keane'as, Sterlingas, H. Kane'as ir du įvarčius įmušęs Barkley.

Likę mačai baigėsi turkų ir albanų pergalėmis, o Kosovas ir Bulgarija išsiskyrė taikiai.

Visi rezultatai:

Turkija 4 - 0 Moldova
Andora 0 - 3 Albanija
Prancūzija 4 - 0 Islandija
Kosovas 1 - 1 Bulgarija
Liuksemburgas 1 - 2 Ukraina
Juodkalnija 1 - 5 Anglija
Portugalija 1 - 1 Serbija