EČ atranka: Nyderlandai atsirevanšavo vokiečiams, kroatai sutriuškino slovakus

Penktadienį Europos čempionato atrankoje buvo sužaistos dar devynerios 5-ojo rato rungtynės.

Daugiausiai susidomėjimo sulaukė dvikova Hamburge, kur vietos Vokietija priėmė Nyderlandus. Po permainingos ir rezultatyvios kovos olandai įveikė šeimininkus – 4:2.

Vokiečiams rungtynės prasidėjo sėkmingai – jau 9-ąją minutę Serge'as Gnabry įmušė pirmąjį įvartį. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi vokiečiams turint įvarčio persvarą.

Antrajame kėlinyje Ronaldo Koemano vadovaujami olandai pradėjo kur kas agresyviau žaisti puolime. 59-ąją minutę Frenkie de Jongas atstatė lygybę, o po septynių minučių olandus į priekį išvedė Jonathanas Tahas, įsimušęs į savus vartus.

Visgi vokiečiai grįžo į rungtynes ir 73-ąją minutę išlygino rezultatą – diskutuotiną 11 metrų baudinį tiksliai realizavo Toni Kroosas.

Ties tuo taškas šiose rungtynėse padėtas nebuvo – olandai ir toliau naudojosi spragomis vokiečių gynyboje, o 79-ąją minutę savo debiutines rungtynes įvarčiu pažymėjo 20-metis olandas Donyellas Malenas.

Pergalę pačioje susitikimoje pabaigoje užtvirtino Georginio Wijnaldumas.

Vokiečiams tai buvo pirmoji nesėkmė atrankos cikle. Pirmąją dvikovą prieš olandus jie laimėjo rezultatu 3:2.

Kitose rungtynėse triuškinančią pergalę prieš slovakus pasiekė pasaulio vicečempionė Kroatijos rinktinė. Nugalėtojams įvarčius mušė Vlasičius, Perišičius, Lovrenas ir Petkovičius.

Antrąją pergalę Velsui atrankoje padovanojo Garethas Bale'as, kurio įvartis rungtynių pabaigoje nulėmė pergalę prieš Azerbaidžaną.

Likusios akistatos baigėsi baltarusių, austrų, belgų, rusų, slovėnų pergalėmis, Kipro ir Kazachstano dvikova – lygiosiomis.

TURNYRINĖ LENTELĖ

Visi rezultatai:

Vokietija 2 - 4 Nyderlandai

Kipras 1 - 1 Kazachstanas

Estija 1 - 2 Baltarusija

Austrija 6 - 0 Latvija

San Marinas 0 - 4 Belgija

Škotija 1 - 2 Rusija

Slovakija 0 - 4 Kroatija

Slovėnija 2 - 0 Lenkija

Velsas 2 - 1 Azerbaidžanas