EČ atranka: Angliją į pergalę vedė H. Kane'as, Portugalija palaužė Serbiją

Šeštadienį buvo sužaistos dar šešerios 2020 metų Europos čempionato atrankos rungtynės.

Nesunkią pergalę namuose pasiekė Anglijos rinktinė, kuri net 4:0 sutriuškino bulgarus.

Pirmajame kėlinyje šeimininkai pasižymėjo tik sykį - 24 minutę po grubios bulgarų klaidos įžaidžiant kamuolį nuo vartų įvartį pelnė Harry Kane'as.

Šeimininkai itin sėkmingai pradėjo antrąją rungtynių dalį. Jau 50 minutę anglų persvarą padvigubino tas pars H. Kane'as, realizavęs 11 metrų baudinį, o vos po penkių minučių trečiąjį komandos įvartį pelnė Raheemas Sterlingas.

73 minutę savo "hat-tricką" užbaigė H. Kane'as, kuris realizavo dar vieną 11 metrų baudinį ir įtvirtino Anglijos rinktinės pergalę.

B grupėje, kurioje žaidžia ir Lietuvos nacionalinė rinktinė, Portugalija išvykoje rezultatu 4:2 palaužė Serbiją ir iškovojo itin svarbią pergalę.

Portugalai į priekį išsiveržė pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje, 42 minutę, kai po nesusikalbėjimo Serbijos rinktinės gynyboje kamuolį į vartus pasiuntė Williamas Carvalho. Tai buvo vienintelis įvartis pirmajame kėlinyje.

58 minutę svečių persvarą padvigubino Goncalo Guedesas, tačiau serbai atsilikimą sušvelnino jau po dešimties minučių, kai kamuolį į vartų tinklą po kampinio nukreipė Nikola Milenkovičius.

80 minutę portugalams dviejų įvarčių pranašumą sugrąžino komandos lyderis Cristiano Ronaldo.

Serbų viltis vos 85 minutę atgaivino Aleksandaras Mitrovičius, tačiau vos po minutės portugalų pergalę įtvirtino Bernardo Silva.

TURNYRINĖ LENTELĖ

Kiti rezultatai:

Kosovas 2:1 Čekija

Islandija 3:0 Moldova

Prancūzija 4:1 Albanija

Turkija 1:0 Andora

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...