E. Valverde prieš "El Clasico": "Laukia intensyvi kova"

Ernesto Valverde prieš artėjančią dvikovą su Madrido "Real" pripažino, kad pergalė šiose rungtynėse gali būti itin svarbi tolimesnėje kovoje dėl "La Liga" titulo.

Abi komandos šį sezoną žygiuoja koja kojon: po 17 turų tiek "Barcelona", tiek "Real" turi po 35 taškus, todėl po šių rungtynių viena iš komandų turės galimybę įsitvirtinti lyderio pozicijoje.

"Kiekvienas "El Clasico" yra sudėtingas", – spaudos konferencijoje sakė E. Valverde. – Kai kuriems žaidėjams tai bus pirmos tokio tipo rungtynės. Jos turi specialią reikšmę, tai galima pajausti vos tik įžengus į stadiono tunelį".

"Tai tik pirmoji šio sezono pusė ir mums liks sužaisti dar daug rungtynių, tačiau abi komandos po šio vakaro norėtų turėti pranašumą turnyrinėje lentelėje.

Tai, kad abi komandos šiuo metu turi po lygiai taškų, rodo, koks yra subalansuotas šis sezonas. "Real" įprastai tokiose rungtynėse žaidžia labai intensyviai", – tęsė strategas.

Nemažai aptarinėjama tai, kad "Barcelona" turėjo daugiau laiko pasiruošti šiai dvikovai – Madrido ekipa savo paskutines rungtynes žaidė sekmadienį vakare, kai "Barca" jau ilsėjosi nuo šeštadienio.

"Viena papildoma diena gali duoti tam tikros įtakos. Galbūt ir turime šiokį tokį pranašumą, tačiau neabejoju, kad abi komandos bus geroje formoje", – pridūrė E. Valverde.