E. B. Haalando tėvas – apie išskirtinį klubų dėmesį, sprendimą keltis į BVB ir "La Liga" pirmenybes

Erlingo Brauto Haalando tėvas Alfas-Inge pagyrė savo sūnų dėl sprendimo keltis į Dortmundo "Borussia", tačiau pripažino, kad tai greičiausiai nebus galutinė jo karjeros stotelė.

Šią žiemą prie BVB prisijungė 19-metis puolėjas per 9 rungtynes jau yra įmušęs 12 įvarčių. Prieš palikdamas "Salzburg" jis buvo siejamas su visa krūva Europos klubų, kurie dėl jo parašo žada kovoti ir artėjančią vasarą.

"Esu laimingas tiek dėl jo, tiek dėl "Borussia" klubo. Žinoma, svarbiausia yra toliau tobulėti", – sakė buvęs "Man City" ir "Leeds United" futbolininkas.

"Visą savo gyvenimą jis buvo snaiperis, tačiau jis taip pat gali atlikti rezultatyvius perdavimus. Didžiuojuosi, kokiu žaidėju jis tapo.

"Borussia" mums sakė, kad jiems trūksta tokio žaidėjo kaip Erlingo, kuris išnaudotų visas jam sukurtas progas. Jis yra komandoje, kuri konkuruoja dėl "Bundesliga" titulo bei yra rimta jėga Europoje", – tęsė E. B. Haalando tėvas.

Ispanijos žiniasklaidoje Norvegijos futbolo žvaigždė jau yra siejama su Madrido "Real" klubu. Kaip teigė pats žaidėjo tėvas, "La Liga" pirmenybės visada bus Erlingo akiratyje.

"Mes per tą laiką buvome linksniuojami daugiau nei su 100 komandų. Tiesa, kad jam (Erlingui) tiktų Ispanijos futbolo lyga, ten žaidžia daug puikių komandų.

Niekada negali žinoti, ar jis išvyks rungtyniauti į Ispaniją. Tai turi įvykti natūraliai", – sakė Alfas-Inge.

Pasisukus kalbai, kad E. B. Haalandas Ispanijos pirmenybėse galėtų užmegzti ryšį su savo tautiečiu Martinu Odegaardu, priklausančiu tam pačiam "Real" klubui, "Borussia" snaiperio tėvas atsakė: "Jiems patinka žaisti kartu, o Martinas yra puikus žaidėjas. Matosi, kad jie turi gerą ryšį aikštėje."