D.Vencevičius: pirmajame kėlinyje pralaimėjome viską, kas įmanoma

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Donatas Vencevičius po pralaimėtų kontrolinių rungtynių su Latvija kalbėjo, jog pirmajame kėlinyje jo auklėtiniams pristigo atsidavimo aikštėje ir tai nulėmė tolimesnę mačo eigą.

Sekmadienio dvikovoje lietuviai praleido ankstyvą įvartį 6 minutę, o 26 minutę krito ir antrasis įvartis į Vincento Šarkausko ginamus vartus. Daugiau progų jaunimo rinktinė sukūrė po pertraukos, bet jų paversti į norimą rezultatą nepavyko.

„Pirmajame kėlinyje pralaimėjome viską, kas įmanoma. Prieš rungtynes kalbėjome, kad nesvarbu, kokios  jos būtų – draugiškos ar tarptautinės – mes turime parodyti šimtaprocentinį atsidavimą. Visi daro klaidas, bet pirmajame kėlinyje trūko mūsų kovingumo. Latviai perėmė iniciatyvą ir pelnė du įvarčius“, - sakė D. Vencevičius.

Anot trenerio, po pertraukos parodytas žaidėjų kovingumas turėtų egzistuoti visada: „Išėjome į aikštę agresyvesni, vienas kitą pasaugojome ir padėjome, matėsi, jog aikštėje žaidė komanda. Gaila, nepavyko įmušti įvarčio, bet norėčiau matyti tai kiekviename mače“.

Rinktinės puolėjas Eligijus Jankauskas tvirtino, kad komanda neplanavo, jog mače turės daugiau gintis ir mažiau valdyti kamuolį: „Jaučiame pyktį. Per pirmas 15 minučių latvius pavertėme brazilais, nors jie tokio paties lygio, kaip mes. Negalime žaisti taip, kaip rungtyniavom pirmąjį kėlinį. Per pertrauką supykome ant savęs ir antrajame kėlinyje žaidėme geriau“.

„Manau, kad kai kuriems žaidėjams, kurie pirmą kartą žaidė su rinktine, pakišo koją. Galbūt per lengvai patikėjome, kad rungtynės bus panašios į San Marinu. Tačiau ir treneris, ir mes kalbėjome, jog sulauksime spaudimo ir turėsime su tuo susitvarkyti, bet galbūt kažko tai nepasiekė. Jeigu taip žaisime, su kitais nepakovosime, turime kitaip žiūrėti į rungtynes. Tikiu, kad komanda gali žaisti daug geriau“, - sakė vienas rinktinės senbuvių.