D.Vencevičius: „Laiko mažai, bet judame į priekį“

Iki A lygos starto liko mažiau nei mėnuo, tad šis laikas Jonavos „Lietavos“, netrukus pakeisiančios pavadinimą į „Jonavą“, trenerių štabui itin darbingas ir nelengvas: vis dar dairomasi komandos pastiprinimo, vyksta nuolatinė žaidėjų atranka.

Antram sezonui besiruošiantis Jonavos klubas sužaidė tris kontrolinius mačus: pirmasis su Marijampolės „Sūduva“ baigėsi lygiosiomis, vėliau buvo įveikti „Kauno Žalgiris“ ir Kazlų Rūdos „Šilas“. Draugiškų susitikimų metu trenerių štabas vertina tiek esančius, tiek būsimus klubo žaidėjus.

„Išbandome tiek naujus, tiek komandoje likusius žaidėjus. Kol kas esu labai patenkintas vykstančiu darbu ir vaikinų nusiteikimu. Ką dirbame per treniruotes, tą jie stengiasi parodyti aikštėje. Kartais pavyksta geriau, kartais blogiau, bet džiugina, kad jie įsiklauso į tai, ko mes iš jų norime, ir vykdo. O kaip išeina, taip, svarbu, kad nebijotų to daryti“, – draugiškų rungtynių ciklą įvertino ekipos treneris Donatas Vencevičius.

Ambicingų tikslų neslepiančios ir apie prasibrovimą į lyderių ketvertą galvojančios ekipos strategas kalbėdamas apie komandos komplektaciją teigė, kad optimaliausios sudėties paieškos tebevyksta, o jas apsunkina bėgantis laikas.

„Optimalios sudėties, kuri mums leistų pakovoti ir pabandyti įsimaišyti į ketvertą, – mums dar trūksta. Komandoje turi būti konkurencija. Mano nuomone, tai yra pagrindinis tobulėjimo variklis. Laiko yra labai mažai, bet stengiamės ir darome viską, ką galime. Klubo valdyba taip pat deda viskas pastangas, bet tokių dalykų negali pagreitinti. Darbų yra daug – laiko mažai. Kada turi komandą, gali pakeisti du ar tris žaidėjus ir tai nėra sudėtinga. Bet kad komanda augtų, judėtų į priekį, reikalingas vadinamasis šviežias kraujas. Tačiau vienas dalykas yra pakeisti kelis žaidėjus, o dabar mums reikalingas didesnis jų skaičius. Mes jau sakėme, kad šie metai bus nelengvi, laukia daug iššūkių. Bet nuo kažko reikia pradėti ir tais mažais žingsneliais judame į priekį“, – teigė nuo sausio „Lietavai“ vadovauti pradėjęs strategas.

Vietinių žaidėjų ugdymas ir toliau išlieka klubo prioritetu. Su komanda treniruojasi praėjusį sezoną žaidę jonaviškiai Artūras Rocys, Arnas Paškevičius, Laurynas Stonkus, Edgaras Makarovas, Gytis Vasylius, Marius Ganusauskas ir Benas Spietinis. Prie jų netrukus prisijungs Julius Aleksandravičius.

„Esu patenkintas vietinio jaunimo darbu. Aišku, gaila, kad J. Aleksandravičius dar ne visiškai geros formos, A. Paškevičius, nors jo trauma nėra rimta, dar negali treniruotis su komanda, dirba individualiai. Vietiniai žaidėjai yra jauni ir viskas yra jų rankose. Mes jiems galime tik padėti. Aš jiems kartoju ir kartosiu – norint kažko pasiekti futbole, viskas yra svarbu: poilsis, miegas, maitinimasis. Mes to iš jų reikalaujame, o toliau viskas priklausys nuo jų“, – apie vietinį jaunimą kalbėjo D. Vencevičius.

Prie vietos žaidėjų trenerių štabas dairosi pastiprinimo iš kitų šalių. Šiuo metu į peržiūras atvyksta žaidėjai iš Baltarusijos, Lenkijos, Gruzijos ir kitų valstybių.

„Nuolatos važiuoja žaidėjai, sprendžiame dėl jų. Norėdami pasiekti aukštesnių tikslų, be pastiprinimo niekaip neišsiversime. Jonava nėra išimtis – visi klubai taip daro. Ketiname sau kelti aukštus tikslus – kitaip aš nematau prasmės dirbti. Šešta vieta buvo labai gerai, treneriai padarė didelį darbą. Atrodo šešta nuo ketvirtos yra netoli, bet pasižiūrėjus į lentelę matyti, kad jas skiria dviženklis taškų skaičius. Pastiprinimas iš užsienio yra būtinas galvojant apie kilimą aukštyn“, – sakė klubo strategas.

Šį mėnesį Jonavos ekipa sužais dar kelias draugiškas rungtynes. Artimiausios iš jų – vasario 11 d. įvyksianti dvikova su Alytaus DFK „Dainava“.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...