Du žalgiriečiai nekantrauja grįžti pas naujagimius

Dviejų FK „Žalgirio“ futbolininkų – Georgo Freidgeimo bei Sauliaus Klevinsko – šeimose prieš kelionę į stovyklą Turkijoje gimė po atžalą. Žalgiriečiai kiek išgyvena, jog negali būti kartu su naujagimiais, tačiau žino, kad jie yra patikimose bei meilės pilnose rankose.

54 cm ir 3800 gramų – tokie buvo sausio 28-ąją dieną pasaulį išvydusio Leonardo Freidgeimo duomenys. Tėvai taip sūnų pavadino ne be reikalo.

„Vardas abiem labai patiko ir jau seniai jam buvome jį išrinkę. Vardas iš senovės germanų kalbos reiškia „stiprus liūtas“, tad neatsitiktinai jį davėme, norėjome, jog sūnus per gyvenimą eitų narsiai kaip liūtas, nebijodamas jokių sunkumų“, – pasakojo „Žalgirio“ gynėjas.

Savo ruožtu S.Klevinsko šeimą taip pat papildė vyriškos lyties atstovas: „Gimė berniukas, kurio vardas – Majus. Ūgis – 53 cm, svoris – 3550 gramų. Su žmona jau seniai sugalvojome tokį vardą, tad būtent jį ir skyrėme.“

G.Freidgeimui teko sykį po treniruotės kaip mat skuosti link uostamiesčio, kai paaiškėjo, jog antra pusė gali netrukus gimdyti. Laimei, gimdymas praėjo sklandžiai, o šalia buvęs futbolininkas galėjo pasidžiaugti su sūnumi pirmosiomis jo gyvenimo dienomis.

„Buvo tokia situacija, kad tik pasibaigus treniruotei radau žinutes nuo mano antrosios pusės Monikos, kad ji ką tik po vizito pas gydytoją ir važiuoja į ligoninę gimdyti. Kadangi turėjome po treniruotės susirinkimą, tad nuskubėjau pas trenerį ir paaiškinau susidariusią situaciją. Treneris išleido iš susirinkimo ir leido važiuoti į Klaipėdą. Tačiau nuvažiavus šiek tiek už Kauno, gavau skambutį: „Tu toli nuvažiavai?“ Atsakiau, kad už Kauno dabar. „Tai sukis atgal, nes netikras pavojus“. Pasirodo, jog ligoninėje gydytojai apžiūrėjo Moniką ir sakė, kad šiandien dar tikrai negimdys ir nėra ko nerimauti. Iš praždių taip ir nesupratome, kuriais specialistais tikėti, kadangi jų nuomonės labai skyrėsi. Visa laimė, kad po savaitės sūnus gimė natūraliai, visas gimdymas praėjo gerai, dėl to labai džiaugėmės. Klaipėdą pasirinkome todėl, kad mano antroji pusė Monika iš ten yra kilusi ir ten gyvena visa jos šeima, tad nusprendėme, kad geriausia pirmomis savaitėmis su naujagimiu bus būti Klaipėdoje, kur jai galės padėti ir patarti mama. Juolab, kad labai greitu metu po sūnaus gimimo man teko išskristi su žalgiriečiais į stovyklą Turkijoje.

Buvau beveik viso gimdymo metu. Išpuolė kaip tik laisva diena, tačiau norėčiau padėkoti treneriui ir vadovybei, kad buvo tokie supratingi ir leido pasidžiaugti pirmomis dienomis su sūnumi ir davė papildomų laisvadienių. Sūnaus gimimą galiu vadinti pačia laimingiausia diena mano gyvenime, tad laikas, praleistas su ką tik gimusiu sūnumi, buvo neįkainojamas. Sunku buvo išsiskirti ir išskristi į Turkiją, tačiau laikas nestovi, reikia ruoštis greitai artėjančiam sezonui. Truputį ramiau buvo todėl, jog žinojau, kad antroji pusė puikiai susitvarkys su ką tik pasaulį išvydusiu mūsų naujagimiu. Kol esu Turkijoje, nuolat bendrauju su antrąja puse, ji visada praneša, kaip jiems sekasi kiekvieną dieną, tad tai truputį palengvina tą faktą, kad šiuo metu negalime su visa šeima būti kartu“, – pasakojo „Žalgirio“ gynėjas.

S.Klevinsko sūnus pasaulį išvydo sostinėje, o Lietuvos čempionų vartų sargas tikisi, kad Majus susies savo ateitį ir galbūt net užsidės vienokio ar kitokio pobūdžio pirštines.

„Žmona gimdė Vilniuje, Antakalnyje. Cezario pjūvis buvo planuotas, kaip planavo – taip ir padarė. Kai darė Cezario pjūvį, aš buvau už durų – palaukiau. Nebuvo ten ko gydytojams trukdyti. Šiuo metu itin didelio nerimo nejaučiu, juk vaikas pas mamą, manau, ji labai puikiai tvarkosi. Tikrai norėčiau, kad vaikai būtų sportininkai, bet nebūtinai žaistų futbolą, o kad apskritai sportuotų. Žinoma, pabandysiu juos pastumti į futbolą arba galbūt į kovines sporto šakas“, – teigė 32-ejų metų marijampolietis.

G.Freidgeimas taip pat norėtų, jog sūnus taptų sportininku, tačiau dar neužbėgo įvykiams už akių: „Būtų smagu, jog sūnus eitų tėvo pėdomis, tačiau apie tai kalbėti dar anksti. Svarbiausia dabar jam augti sveikam, stipriam ir laimingam, o jau kokią specialybę pasirinks, tokia ir būsime patenkinti. Siunčiu didžiausius linkėjimus iš Turkijos savo antrąjai pusei Monikai ir Leonardui! Stiprėkit, laukit, myliu, bučiuoju, greitai grįšiu!“

Ne vieną sezoną „Žalgirio“ garbę ginantis vartininkas S.Klevinskas taip pat negailėjo žmonai šiltų žodžių.

„Žmonai Simonai noriu palinkėti, kad naktimis vaikas leistų daugiau pamiegoti, o ir susikambiname, tad viską jai ir pasakau. Žinoma, noriu padėkoti, kad pagimdė tokį gražų vaiką“, – teigė žalgirietis.

Artimiausias rungtynes Turkijoje „Žalgiris“ žais jau rytoj, vasario 9-ąją dieną. Lietuvos čempionams 16 val. Lietuvos laiku teks grumtis su Novosibirsko „Sibir“ futbolininkais.