D.Šimkus: prieš Liuksemburgą namuose turėjome laimėti

Vilniaus „Žalgirio“ saugas Domantas Šimkus rungtynėse namuose su Liuksemburgu buvo vienas iš svarbių faktorių, padėjusių sudėtingoje situacijoje išplėšti lygiąsias.

Lietuvos futbolo A lygos vicečempionų ekipos atstovas rinktinėje pakeitė traumą patyrusį Artūrą Žulpą, o antrame kėlinyje mestas į kovą sėkmingu žaidimu nudžiugino tiek rinktinės sirgalius, tiek, kaip paaiškėjo, sėkmingą ėjimą atlikusį strategą Valdą Urboną.

Pirmadienio rungtynėse su Serbija šalies rinktinėje ir toliau nematysime tiek A. Žulpos, tiek Manto Kuklio, be to, kitas vidurio saugas Modestas Vorobjovas nerungtyniaus dėl gautos raudonos kortelės.

Susiklosčius tokiai situacijai, realu, jog D. Šimkus į kovą bus metamas nuo pat pradžių. Iš Šiaulių kilęs futbolininkas yra pasiruošęs dar kartą atiduoti visą save ant žaliosios vejos.

„Jeigu treneris suteiks šansą, tikrai stengsiuosi iš visų jėgų parodyti, kad galiu gerai žaisti. Būsiu pasiruošęs rungtynėms su Serbija šimtu procentų.

Treneris pasakė įnešti daugiau energijos, užvesti komandą, nes tikrai galėjome pasiekti teigiamą rezultatą. Karolis labai kabinosi už kamuolių, laimėjo daug dvikovų. Aš irgi stengiausi padėti komandai, kiek tik galėjau“, – savo ir puolėjo Karolio Laukžemio pasirodymus po keitimo prisiminė žalgirietis.

Daug darbo aikštės viduryje atlikęs D. Šimkus praėjusias rungtynes įvertino dvejopai. Iškovotas taškas – mažas žingsnis į priekį, tačiau namuose prieš Liuksemburgą buvo siekiama iškovoti pergalę.

„Džiaugiamės, kad po raudonos kortelės parodėme charakterį, nepasidavėme, kūrėme progas ir pelnėme įvartį. Tikrai galėjome laimėti, bet džiaugiamės ir tašku.

Manau, vienas taškas yra vis tik didesnis nusivylimas negu laimėjimas. Prieš Liuksemburgą namuose turėjome laimėti. Neišnaudojome daug progų, bet nenuleidžiame galvų“ , – teigė dvejas rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs saugas.

Lietuvos ir Serbijos rinktinių akistata Belgrade įvyks pirmadienį, birželio 10-ąją dieną. Dvikovos pradžia – 21.45 val.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...