Dėl "Ballon d'Or" apdovanojimo kovos C.Ronaldo, L.Messi ir M.Neueris

Pirmadienio vakarą FIFA atskleidė trijų futbolininkų pavardes, kurios pretenduoja į 2014 metų "Auksino kamuolio" apdovanojimo.

Nuo pat pradžių pagrindiniais favoritais laikyti Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi ir Manuelis Neueris kovos dėl prestižiškiausio individualaus apdovanojimo.

Pagrindinis pretendentas vis tik įvardijamas Madrido "Real" ir Portugalijos rinktinės puolėjas Cristiano Ronaldo, kuris šį sezoną jau yra pelnęs 26 įvarčius. Tačiau puikius šansus iškovoti "Auksinį kamuolį" turi ir L.Messi su M.Neueriu, kurie žaidė pasaulio čempionato finale.

Dėl geriausios 2014 metų moters futbolininkės titulo varžysis Nadine Kessler (Vokietija), Marta (Brazilija) ir Abby Wambach (JAV). Tuo tarpu geriausiu metų treneriu pretenduoja tapti Diego Simeone, Joachimas Lowas ir Carlo Ancelotti.

Taip pat buvo atskleisti trys gražiausi metų įvarčių autoriai. Sąraše - kolumbietis Jamesas Rodriguezas, olandas Robinas van Persie ir kiek netikėtai tarp pretendentų atsidūrusi moteris Stephanie Roche, kuri yra įvardijama net pagrindinė pretendentė.

Paaiškėjo ir 15 puolėjų sąrašas, kurie pretenduoja patekti į geriausių metų komandos vienuoliktuką. Tai - Sergio Aguero (Argentina "Man City"), Garethas Bale'as (Velsas, "Real Madrid"), Karimas Benzema (Prancūzija, "Real Madrid"), Diego Costa (Ispanija, "Chelsea"), Cristiano Ronaldo (Portugalija, "Real Madrid"), Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija, PSG), Robertas Lewandowski (Lenkija, "Bayern"), Lionelis Messi (Argentina, "Barcelona"), Thomasas Mulleris (Vokietija, "Bayern"), Neymaras (Brazilija, "Barcelona"), Marco Reusas (Vokietija, "Borussia"), Arjenas Robbenas (Olandija, "Bayern"); Franckas Ribery (Prancūzija, "Bayern"); Wayne'as Rooney (Anglija, "Man Utd"), Luisas Suarezas (Urugvajus, "Barcelona").

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...