"Copa America" fiasko: žiūrovai neužpildo nė pusės stadionų

Tušti stadionai 2019 metų "Copa America" čempionate kelia rimtą susirūpinimą turnyro organizatoriams, nors ir šie vis dar tikisi pagerinti bilietų prekybą, rašo "Reuters".

Jau pačiose pirmose turnyro rungtynėse, kuriose susitiko šeimininkė Brazilija su Bolivija, kilo rimtas susirūpinimas dėl šio turnyro sėkmės. "Murambi" stadione, talpinančiame per 65 tūkst. žiūrovų, penktadienį vakare susirinko 47,2 tūkst. sirgalių.

"Copa America" organizatoriai prieš turnyro pradžią skelbė, kad bilietai į šias rungtynes buvo išpirkti, tačiau stadione liko daugiau nei 18 tūkst. laisvų vietų.

Iš anksto bilietus į Brazilijos rinktinės rungtynes nusipirkti suskubę sirgaliai dėl techninių kliūčių gavo dar kartą pirkti bilietus, kurie vėliau paprasčiausiai nebuvo parduoti dėl sistemos klaidų.

"Mes patobulinsime savo sistemą, kad bilietų grąžinimo procesas taptų greitesnis", – sakė už organizaciją atsakingas komitetas (COL).

Bilietų pardavimo problema dar labiau išryškėjo antrąją ir trečiąją čempionato dieną, kai trijose iš keturių rungtynių žiūrovų skaičius neperkopė 20 tūkst.

Vos 11 tūkst. 107 fanai pasirodė rungtynėse tarp Peru ir Venesuelos. Urugvajaus pergalę prieš Ekvadorą Belo Horizontėje stebėjo tik 13 tūkst. 611 sirgalių, o net 78 tūkst. vietų turinčiame "Maracana" stadione Kataro ir Paragvajaus lygiąsias žiūrėjo šiek tiek daugiau nei 19 tūkst. fanų.

"Žinoma, šie skaičiai kažkiek neramina, nes mes norime, kad geriausius planetos futbolininkus, o tokie ir yra visi atletai iš Pietų Amerikos, stebėtų kuo įmanoma daugiau žmonių", – teigė CONMEBOL prezidentas Alejandro Dominguezas.

"Brazilija yra šalis, kuri gyvena futbolu ir mes norėtume, kad daugiau žmonių atvyktų į stadionus. Kelios rungtynės pritraukė daug žiūrovų, tačiau kitos buvo mažiau įdomios.

Visgi bendras vaizdas yra pozityvus ir tikimės, kad situacija tik gerės", – pridūrė kontroveriškai vertinamas Pietų Amerikos futbolo vadovas.

COL dar pirmadienį oficialioje turnyro svetainėje pažadėjo pranešti visą informaciją dėl bilietų pardavimo, tačiau pranešimas nepasirodė, o dar kartą paprašyti pakomentuoti detales, žurnalistai atsakymo taip ir nesulaukė.

Kai kurie Pietų Amerikos futbolo gerbėjai dėl šio prasto lankomumo kaltina pačius organizatorius dėl nelegalios prekybos bilietais, o kiti teigia, kad šis turnyras paprasčiausiai tapo nebeįdomus, nes jis organizuojamas jau trečią kartą per penkerius metus.

Gana brangios bilietų kainos taip pat turi įtakos – jos Brazilijos ir Bolivijos rungtynėse svyravo nuo 49 iki 152 JAV dolerių.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...