ČL: "Real" sugriuvo rungtynių pabaigoje, "Lyon" nubaudė "Juventus"

Trečiadienį vakare UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos paskutinės dvejos pirmojo rato aštuntfinalio rungtynės. Šį kartą veiksmas kėlėsi į Madridą ir Lioną.

"Santiago Bernabeu" stadione įvyko pagrindinė šios savaitės dvikova – Madrido "Real" priėmė "Manchester City" futbolininkus. Gana ramiai prasidėjusios rungtynės baigėsi netikėtų įvykių virtine ir "Real" nesėkme rezultatu 1:2.

Pirmajame kėlinyje "baltieji" dominavo su kamuoliu, tačiau pavojingesnes progas susikūrė svečiai iš Mančesterio. Visgi įvarčių pelnyta taip ir nebuvo.

Antrajame kėlinyje "Real" pirmieji įsiveržė į priekį, kai 60-ąją minutę po Viniciaus Junioro perdavimo pasižymėjo Isco. "Real" turėjo ne vieną galimybę įmušti ir antrąjį įvartį, tačiau tada rungtynės pakrypo visai kita linkme.

78-ąją minutę rezultatą išlygino Gabrielis Jesusas, pasilikęs už Sergio Ramoso nugaros ir pasiuntęs kamuolį į Thibaut Courtois vartus.

Ties tuo "Real" problemos nesibaigė – 83-ąją minutę Dani Carvajalis padarė nesuvokiamą pražangą baudos aikštelėje ir į šeimininkų vartus buvo paskirtas 11 m. baudinys. Jį sėkmingai realizavęs Kevinas De Bruyne nuliūdino kone visą "Bernabeu" stadione.

Dar vieną smūgį Madrido ekipa patyrė 86-ąją minutę, kai po Casemiro klaidos Gabrielį Jesusą vytis turėjęs S. Ramosas padarė paskutinės vilties pražangą ir prieš save išvydo raudoną kortelę. "Real" liko dešimtyje ir dar prieš atsakomąją dvikovą prarado komandos kapitoną.

Kitose rungtynėse "Lyon" netikėtai įveikė Turino "Juventus". 31-ąją minutę Luco Tousarto pelnytas įvartis nulėmė Liono komandos pergalę.

Atsakomosios abiejų porų rungtynės įvyks kovo 17-ąją dieną.

Reziltatai:

"Real Madrid" 1 - 2 "Man City"
60' [1 - 0] Isco
78' [1 - 1] G. Jesus
83' [1 - 2] K. De Bruyne
86' S. Ramos ("Real") pašalintas iš aikštės

"Lyon" 1 - 0 "Juventus"
31' [1 - 0] L. Tousart