"Chelsea" išplėšė sensacingas lygiąsias prieš "Man Utd", Mourinho kibo į atlapus Sarri asistentui

Anglijos "Premier" lygoje šeštadienį po pietų įvyko intriguojanti 9-ojo turo pirmoji dvikova.

Jose Mourinho vadovaujamas "Manchester United" atvyko į Londono "Chelsea" tvirtovę. Sensacinga rungtynių pabaiga nulėmė dramatiškas lygiąsias - Rossas Barkley paskutinę pridėto laiko minutę įmušė tašką nulėmusį įvartį, tačiau tada prie atsarginių suolo kilo didžiulis sąmyšis - vienas iš Maurizio Sarri asistentų prieš Mourinho akis šventė įvartį ir taip išprovokavo portugalą jam kibti į atlapus.

Rungtynės prasidėjo gana džentelmeniškai - abi komandos nedarė grubių pražangų, nors su kamuoliu dominavo "Chelsea". Įvykiai pakrypo kita linkme, kai šeimininkai 21-ąją minutę įgijo pranašumą.

Po Williano pakelto kamuolio Antonio Rudigeris atitrūko nuo Paulio Pogba ir visiškai netrukdomas smūgiavo galva į "Man Utd" vartus. Davidas De Gea nespėjo sureaguoti į vokiečio smūgį ir "Chelsea" įsiveržė į priekį.

Antrajame kėlinyje "Man Utd" komandai pavyko primesti savo žaidimo sąlygas ir "Chelsea" gynyboje atsivėrė spragos. Jau 55-ąją minutę Anthony Martialis išlygino rezultatą.

"Chelsea" iškart bandė atsitiesti ir susigrąžinti žaidimo pranašumą, tačiau bandymas nebuvo sėkmingas - 73-ąją minutę A. Martialis vėl gavo daug laiko prisitaikyti prie situacijos ir klastingu smūgiu paguldė ant žemės Kepa, kuris negalėjo nieko padaryti prieš prancūzų smūgį - "Man Utd" jau įsiveržė į priekį 2:1.

Per likusį laiką "raudonieji velniai" nusprendė laikytis gynyboje. Tai iš esmės ilgą laiką jiems sekėsi daryti gana puikiai, tačiau kone paskutinę rungtynių akimirką iš svečių du taškus išplėšė po keitimo aikštėje pasirodęs Rossas Barkley.

"Chelsea" spaudė varžovus, A. Rudigeris smūgiavo į virpstą, kamuolys atšoko patogiai prie R. Barkley kojų ir šis vos iš kelių metrų jį nukreipė tiesiai į varžovų tinklą. "Chelsea" komandai pavyko išsigelbėti ir išlikti nepatyrus dar nė vieno pralaimėjimo šiame sezone.

Po įvarčio tikros aistros pradėjo virti prie "Man Utd" atsarginių suolo. Vienas iš M. Sarri asistentų švęsdamas įvartį nepagarbiai pasielgė Mourinho akivaizdoje ir gavo atsaką - portugalas jį iškart puolė, tačiau į veiksmą įsiveržusi stadiono apsauga ir trenerių štabas padėjo sustabdyti Mourinho nuo tolimesnių veiksmų. Tiek epizodo kaltininkui, tiek Mourinho turėtų grėsti FA baudos.

"Chelsea" su 21 taškų kol kas žygiuoja pirmoje pozicijoje, tačiau juos gali pralenkti tiek "Liverpool", tiek "Man City". "Man Utd" po lygiųjų išlieka aštuntoje vietoje.

Rezultatas:

"Chelsea" 2 - 2 "Man Utd"
21' [1 - 0] A. Rudiger
55' [1 - 1] A. Martial
73' [1 - 2] A. Martial
90+6' [2 - 2] R. Barkley

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Chelsea": Kepa, Azpilicueta, Rudiger, David Luiz, Alonso, Jorginho, Kante, Kovacic, Willian, Hazard, Morata.

"Man Utd": De Gea, Young, Lindelof, Smalling, Shaw, Matič, Pogba, Mata, Rashford, Martial, Lukaku.