Čempionų lygos kovos tęsiasi: "Real" priima PSG, "Porto" - "Liverpool" ekipą (apžvalga)

Trečiadienį tęsis 2017-18 metų UEFA Čempionų lygos sezono aštuntfinalio kovos. Po vakarykščių akistatų į kovą šiandien stos dar keturi klubai.

Šiandien futbolo laukiama ypatingai – Ispanijos sostinėje įvyks finalo verta dvikova, kurioje susigrums čempionai Madrido „Real“ prieš Paryžiaus „Saint-Germain“. Kita dvikova sulauks mažiau dėmesio, tačiau kovos taip pat čia nusimato – „Liverpool“ žais prieš „Porto“.

Madrido „Real“ – Paryžiaus „Saint-Germain“

„Santiago Bernabeu“ stadionas bus pačiame dėmesio centre – susitinka du vienas kito verti priešininkai. Madrido „Real“ sieks išgelbėti sezoną vėl iškovodami šį turnyro trofėjų, o PSG – pagaliau atsidurti Europos klubų elite ir nuskinti išsvajotąjį Čempionų lygos trofėjų.

Zinedine‘o Zidane‘o auklėtiniai dabar yra ne pačioje geriausioje sezono stadijoje, tačiau ne daug kas nurašo „baltųjų“ ekipą. Kelią šiame sezone „Real“ pradėjo nuo H grupės, kurioje turėjo pripažinti vienos komandos pranašumą – „Tottenham“ juos sykį nugalėjo, o kita dvikova baigėsi lygiosiomis. „Real“, iškovojęs keturias pergales, už savo nugaros paliko Dortmundo „Borussia“ bei APOEL.

Kur kas užtikrinčiau savo grupėje žaidė Paryžiaus ekipa. Net 25 įvarčius per šešis susitikimus pelnę PSG futbolininkai už savo nugaros paliko Miuncheno „Bayern“, Glazgo „Celtic“ ir Briuselio „Anderlecht“. Paryžiečiai grupėje sykį sutriuškino bavarus, tačiau atsakomosiose rungtynėse jau patys buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą.

Vietiniame fronte „Real“ komandai reikalai klostosi ne pačia geriausia linkme – iš Karaliaus taurės sensacingai pasitraukta ketvirtfinalyje, o Ispanijos čempionate užimama vos ketvirtoji pozicija ir didžiulis atsilikimas nuo lyderės iš Barselonos.

Per paskutines dešimt rungtynių „Real“ tik penkis kartus džiaugėsi pergalėmis, tris kartus sužaidė lygiosiomis bei du kartus turėjo susitaikyti su pralaimėjimu. Šį sezoną šlubuoja „Real“ puolimas, tačiau per paskutines tris rungtynes matosi pagerėjimo ženklai – penki įvarčiai į „Real Sociedad“ vartus, du – į „Levante“ bei dar keturi pasiųsti į „Valencia“ ginamų vartų tinklą.

Tačiau Ispanijos čempionai turi rimtų problemų gynyboje – „Real“ bent vieną įvartį praleido visose penkiose paskutinėse rungtynėse, o paskutinėse dvejose iš savo vartų kamuolį turėjo traukti net po du kartus.

Kur kas lengviau Prancūzijoje rungtyniauja šį sezoną mirtiną puolimo trijo su Kylianu Mbappe, Edinsonu Cavani bei Neymaro sudarantis PSG. Unai Emery auklėtiniai „Ligue 1“ pirmenybėse žygiuoja pirmoje pozicijoje ir nuo artimiausių persekiotojų pirmauja 12 taškų skirtumu.

PSG statistika gąsdinanti – per paskutines 15 rungtynių paryžiečiai tik sykį turėjo susitaikyti su pralaimėjimu, o visus kitus kartus buvo nuskintos vien tik pergalės. Paskutinėse rungtynėse PSG turėjo sunkumų su „Toulouse“, kurią įveikė minimaliu skirtumu, tačiau prieš tai pasiektos pergalės nemušant mažiau nei trijų įvarčių.

Didelių netekčių prieš šią dvikovą abi komandos galėjo išvengti, tačiau Madrido „Real“ nukentėjo dėl neatsargaus Dani Carvajalio elgesio. Vienu kertinių žaidėjų „Real“ gynyboje esantis ispanas sulaukė bausmės iš UEFA ir dėl diskvalifikacijos yra priverstas praleisti pirmąsias rungtynes. Visi kiti žaidėjai, išskyrus Jesusą Vallejo, „Real“ ekipoje yra pasirengę išbėgti į aikštę.

PSG komanda galės verstis pajėgiausia sudėtimi – dėl traumų nežais tik mažiau komandai svarbūs Hatemas Ben Arfa, Thiago Motta ir Christopheris Nkunku. Savaitgalį dėl traumos Prancūzijoje nerungtyniavo Edinsonas Cavani, tačiau urugvajietis neabejotinai turėtų pasirodyti aikštėje prieš „Real“.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Real Madrid“: Keylor Navas; Nacho, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Luka Modrič, Casemiro, Toni Kroos; Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

PSG: Alphonse Areola; Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Laywin Kurzawa; Marco Verratti, Adrien Rabiot, Giovani Lo Celso; Kylian Mbappe, Edinson Cavani, Neymar.


„Porto“ – „Liverpool“

Gerokai mažiau dėmesio turėtų sulaukti rungtynės Portugalijoje, kur „Liverpool“ ginklus tarpusavyje surems su savo žiūrovų palaikoma „Porto“ ekipa. Favoritais šioje poroje yra laikomi Jurgeno Kloppo auklėtiniai, tačiau portugalai taip pat turi savo šansų.

„Porto“ grupių etape grūmėsi su komandomis, kurių visų keturių šansai prasibrauti į aštuntfinalį buvo vertinami apylygiai. Pirmąją vietą Porto miesto ekipa užleido Stambulo „Besiktas“, tačiau už savo nugaros paliko tokius varžovus kaip „Leipzig“ bei „Monaco“. „Porto“ į savo sąskaitą įsirašė tris pergales ir vienas lygiąsias.

„Liverpool“ futbolininkai grūmėsi E grupėje, kurioje už „raudonųjų“ nugaros liko trys komandos – „Sevilla“, Maskvos „Spartak“ bei „Maribor“. „Liverpool“ lengvo pasivaikščiojimo neturėjo – iškovojo tris pergales ir tiek pat kartų sužaidė lygiosiomis. Šio rezultato anglams pakako, kad į aštuntfinalį žengtų iš pirmosios pozicijos.

„Porto“ komandai reikalai šalies pirmenybėse klostosi itin gerai – jie jau kurį laiką yra pirmoje pozicijoje ir nuo artimiausių persekiotojų turi dviejų taškų pranašumą. Įdomu tai, kad „Porto“ komandai per sužaistas 21 rungtynes Portugalijos aukščiausioje lygoje pavyko išvengti pralaimėjimo – jų sąskaitoje 17 pergalių ir ketverios lygiosios.

Per paskutines dešimt rungtynių „Porto“ tik du kartus neiškovojo pergalės – sykį sužaidė lygiosiomis su „Moreirense“ bei dar prieš tai šalies taurės pusfinalyje po baudinių serijos nusileido „Sporting“. „Porto“ per paskutines tris rungtynes pelnė aštuonis įvarčius ir į savo vartus praleido tik vieną tikslų smūgį.

Gana puikiais rezultatais gali pasigirti ir „Liverpool“ klubas, kuris per dešimt rungtynių septynis kartus džiaugėsi pergalėmis. „Liverpool“ neišvengė nesėkmės ruožų „Premier“ lygoje ir du kartus krito prieš lygos autsaiderius – „West Brom“ bei „Swansea“.

Ne taip seniai „Liverpool“ sužaidė lygiosiomis su Londono „Tottenham“, o paskutinėse rungtynėse rezultatu 2-0 nugalėjo „Southampton“. Trečioje pozicijoje „Premier“ lygoje esantys J. Kloppo auklėtiniai bent po įvartį pelnė devyniuose iš dešimt paskutinių susitikimų, tačiau nemažai praleido ir į savo vartus – 12.

„Porto“ šiandien bus priverstas verstis be gynėjo Felipe (suspenduotas) bei saugo Danilo, taip pat neaišku dėl Ivano Marcano bei Vincento Aboubakaro pasirodymo aikštėje. „Liverpool“ ekipai taip pat negalės padėti suspenduotas Emre Canas bei ilgalaikę traumą besigydantis Nathanielis Clyne‘as, o Joe Gomezas vis dar yra ties klaustuku.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Porto“: José Sá; Maxi Pereira, Marcano, Diego Reyes, Alex Telles; Ricardo Pereira, Sérgio Oliveira, Hector Herrera, Yacine Brahimi; Moussa Marega, Tiquinho Soares.

„Liverpool“: Loris Karius; Alexander-Arnold, Dejan Lovren, Virgil Van Dijk, Andrew Robertson; Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum; Mohamed Salah, Roberto Firmino Firmino, Sadio Mane.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...