Čempionai pralaimėjo antrą kartą iš eilės – šįkart Mažeikiuose

2019 metus pralaimėjimu užbaigęs Kauno „Vytis“ gruodžio 28 dieną 5:6 nusileido Gargždų SC „Pramogos“ ekipai. 2020 metai Lietuvos futsalo čempionams prasidėjo ne ką geriau, kadangi buvo patirtas dar vienas pralaimėjimas, taip pat Žemaitijoje. Šįkart Mažeikių VIP apgynė savo namų tvirtovę ir nugalėjo „Vytį“ rezultatu 4:3.

Pirmajame kėlinyje dominavo gynybinis futbolas ir per kėlinį buvo įmuštas vos vienas įvartis, bet jį pelnė šeimininkai. 14 minutę VIP į priekį išvedė šios komandos veteranas Arūnas Šteinas.

Antrąjį kėlinį „Vytis“ pradėjo geriau ir vos per minutę sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir persversti rezultatą savo naudai. Tai leido padaryti Arturo Juchno ir Vladimiro Derendiajevo įvarčiai.

Tačiau „Vyčio“ įvarčiai buvo tik įvarčių pasiutpolkės pradžia. 24 minutę Rokas Gecevičius rezultatą išlygino, o po kelių minučių jį „Vyčio“ naudai vėl persvėrė Aurimas Zulonas.

VIP ekipai vėl prireikė tik minutės, kad rezultatas taptų lygus. Jį išlygino Edgaras Baranauskas, kuris po trijų minučių pelnė dar vieną įvartį ir VIP jau įgavo vieno įvarčio persvarą.

Šią persvarą Mažeikių ekipa išsaugojo iki pat mačo pabaigos, taip pateikdama staigmeną dvyliktame Optibet Futsal A lygos ture.

Šis „Vyčio“ pralaimėjimas reiškia, kad Gargždų „Pramogos“ jau rytoj gali aplenkti Kauno komandą, jei nugalės VDA ekipą.

Rezultatas:

Mažeikių VIP 4: 3 Kauno „Vytis“

14’ [1 : 0] Arūnas Šteinas
23’ [1 : 1] Artur Juchno
23’ [1 : 2] Vladimir Derendiajev
24’ [2 : 2] Rokas Gecevičius
27’ [2 : 3] Aurimas Zulonas
28’ [3 : 3] Edgaras Baranauskas
31’ [4 : 3] Edgaras Baranauskas