Buvęs "Barcelona" prezidentas: "Iš mūsų stiliaus ir akademijos nebeliko nieko"

Buvęs "Barcelona" prezidentas Joanas Laporta tvirtina, kad dabartinis klubo sporto modelis juos vis labiau tolina nuo Johano Cruyffo filosofijos, kuri veikė taip nepriekaištingai jam būnant vadovybėje.

Dabartinė "Barcelona" dažnai susilaukia kritiško požiūrio iš savo paties sirgalių. Dauguma tvirtina, kad Ernesto Valverde nėra tinkamas vadovauti šiai komandai, tačiau dabartinis prezidentas Josepas Bartomeu yra išreiškęs visišką pasitikėjimą šiuo strategu.

"Barcelona" tolsta nuo savo stiliaus, kurį pirmas mūsų klube įdiegė Cruyffas", – teigė J. Laporta. – Jis yra šio stiliaus tėvas ir žmogus, kuris pavertė mus nugalėtojais. Šį sezoną turėjome sezoną, kuris parodė, kad mes jau esame toli nuo šio stiliaus".

Mes neturime aiškios strategos, nėra jokio projekto, o "La Masia" (klubo akademija – red.) jau yra visiškai apleista. Tai yra bauginantis dalykas. Mums reikia pasikeisti kuo įmanoma greičiau.

Vienintelis būdas, kaip galime išsikapstyti iš šios situacijos, tai visiškai pakeisti savo požiūrį ir pradėti naują etapą. Mes prarandame metus, kurie galėtų būti paženklinti šlove. Esame patenkinti rezultatais, nors jie ir nėra atitinkantys mūsų lūkesčius", – tęsė buvęs "Barcos" prezidentas.

J. Laporta taip pat pridūrė, kad dėl pastarųjų metų nesėkmių UEFA Čempionų lygoje yra kaltas būtent aiškios strategijos neturėjimas.

"Jūs negalite duoti daugiau atsakomybės Messi nei jam iš tikrųjų priklauso. Leo atiduoda viską ir tik jam galime padėkoti už tai, kur buvome per pastaruosius metus.

Jam reikia komandos, kuris spindėtų pasauliniame futbole. Gėda, kad turėdami tokius žaidėjus esame dabartinėje situacijoje. Viskas dėl to, kad pamiršome savo tikrąjį stilių

To įrodymas yra Čempionų lyga, kurioje nebūdamas savimi nieko nelaimėsi", – pridūrė J. Laporta.