Buvę ekraniečiai palaidojo Panevėžio komandą (VIDEO)

„Klaipėdos granitas“ nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją ir išsivežė pergalę iš Aukštaitijos. „SMScredit.lt A lygos“ XXI-ojo turo dvikovoje klaipėdiečiai 3:2 (3:1) įveikė Panevėžio „Ekraną“ ir turnyro lentelėje pakilo į 7-ąją vietą aplenkdami Gargždų „Bangą“. Panevėžiečiai po šio pralaimėjimo tebėra 6-oje pozicijoje.

Rungtynių pradžioje šiek tiek aktyviau žaidė šeimininkai, tačiau pirmasis įvartis krito būtent į jų vartus. 16-ąją minutę suveikė buvusių „Ekrano“ žaidėjų tandemas – Arnas Ribokas standartinės padėties metu atliko aukštą perdavimą Edgarui Baranauskui, kuris tiksliu smūgiu galva išvedė savo komandą į priekį.

Netrukus 20-ąją minutę po perdavimo iš kairiojo krašto granitiečiai padvigubino rezultatą. Galvą kyštelėjęs Justas Vilavičius vėl privertė Luką Žukauską traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

„Ekranas“ ginklų nesudėjo ir netrukus sušvelnino rezultatą. Klaipėdiečių vartų sargas Lukas Lidakevičius baudos aikštelėje prasižengė prieš Edvardą Tamulevičių ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Prie žymos stojęs gynėjas Aleksandras Šušnjaras neklydo ir užtikrintai nubaudė vartininką už jo atliktą klaidą.

Ekraniečiai kelias minutes rungtyniavo kaip ant sparnų bei kėlė gaisrus svečių baudos aikštelėje. Visgi, 36-ąją minutę panevėžiečių ketinimus išlyginti rezultatą nubraukė dar vienas buvęs „Ekrano“ futbolininkas Dominykas Galkevičius. Saugo nuostabus smūgis į tolimąjį vartų kampą nepaliko vartininkui jokių vilčių.

Kėlinio pabaigoje arti tikslo buvo dar vienas buvęs ekranietis Aivaras Meškinis, tačiau gynėjo smūgis skriejo šalia vartų.

Po pertraukos „Ekranas“ puolė gana vangiai, o klaipėdiečiai užtikrintai saugojo savo gynybinius įtvirtinimus. Tik antrojo kėlinio viduryje „radioaktyvusis“ Elivelto sukūrė pavojingą progą baudos aikštelėje, kuri baigėsi netiksliu smūgiu.

Rungtynių pabaigoje šeimininkai metė visas pajėgas į priekį, bet tiek Roko Stanulevičiaus, tiek E.Tamulevičiaus bandymai tikslo nepasiekė. Tačiau šį kartą spaudimas davė savo vaisių - per teisėjo pridėtą laiką puikiai baudos aikštelėje su kamuoliu susitvarkęs Elivelto sušvelnino rezultatą.

Tas pats brazilas paskutinę rungtynių ataką galėjo tapti ne tik šio mačo, bet ir viso Panevėžio didvyriu, tačiau jo smūgį atrėmė L.Lidakevičius.

Panevėžio „Ekranas“ – „Klaipėdos granitas“ 2:3 (1:3)  

“Ekranas”: L.Žukauskas, P.Daukša, M.Dūda, A.Šušnjar (46 min. U.Umeh), Sig.Urbys (80 min. J.Skinderis), T.Dapkus (65 min. Sim.Urbys), D.Petrauskas, Elivelto, T.Salamanavičius, R.Stanulevičius, E.Tamulevičius.

“Klaipėdos granitas”: L.Lidakevičius, R.Borusas, A.Meškinis, R.Pilotas, R.Simanavičius, E.Baranauskas, D.Galkevičius (90 min. V.Grigaitis), A.Jurgelevičius (64 min. R.Urbelis), A.Ribokas (46 min. B.Ignatjevas), J.Vilavičius, M.Zizelevas.

Įvarčiai: A.Šušnjar (31 – iš 11 metrų baudinio), Elivelto (90+3) ; E.Baranauskas (16), J.Vilavičius (20), D.Galkevičius (36).

Geltonos kortelės: D.Petrauskas (77) ; L.Lidakevičius (31), A.Jurgelevičius (59), R.Pilotas (81).