Bulgarijos ir Anglijos mače – nacistiniai gestai ir ribų nejaučiantys šeimininkų fanai

Anglijos rinktinė pirmadienį sutriuškino Bulgarijos futbolininkus 2020 m. Europos čempionato atrankoje. Visgi dvikova Sofijoje įsiminė ne dėl įvarčių lietaus (6:0), bet dėl vietos sirgalių elgesio.

„Levski“ stadione susirinkę aistruoliai, rodos, atvyko ne palaikyti savo rinktinės, o smerkti juodaodžius Anglijos futbolininkus. Teisėjai net du kartus buvo priversti stabdyti rungtynes.

Vos prie kamuolio prisiliesdavo „Manchester City“ žaidėjas Raheemas Sterlingas bulgarų tribūnos imdavo ūžti ir svaidytis nepagarbiais išsireiškimais.

Vėliau bulgarai ėmė rodyti įvairius nacistinius gestus, kol galiausiai anglai neiškentė ir paprašė rungtynių teisėjo kroato Ivano Bebeko stabdyti rungtynes.

28 minutę rungtynes sustabdęs arbitras paauklėjo dvikovos organizatorius ir toliau leido tęsti rungtynes. Vis dėlto po 15 min. jos vėl buvo sustabdytos.

Tramdyti agresyvius jaunuolius ėmė ir rungtynių diktorius, kuris grasino, kad rungtynės bus nutrauktos.

Ilgosios pertraukos metus darbo ėmėsi ir Bulgarijos rinktinės kapitonas Ivelinas Popovas – jis ėmė malšinti sirgalius ir prašė jų nustoti svaidytis rasistiniais išsireiškimais.

Po pertraukos aršiausių sirgalių stadione nebeliko, tad antrasis kėlinys vyko sklandžiai.

Tiesa, kitokios nuomonės buvo Bulgarijos rinktinės treneris Krasimiras Balakovas, kuris teigė, kad nederamai elgėsi tik anglai.

„Negirdėjau įžeidinėjimų. Netinkamai elgėsi tik Anglijos rinktinės sirgaliai“, – dėstė bulgaras. 

Jam skolingas po rungtynių neliko Anglijos rinktinės lyderis Raheemas Sterlingas.

„Levski“ stadione rungtynes stebėjo ir keli šimtai anglų, kurie pasiuntė žinutę aikštės šeimininkams: „Sumauti rasistai. Patys žinote, kas jūs tokie, mes taip pat žinome.“

UEFA dėl šių rungtynių pradėjo tyrimą.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...