Bronziniame finale anglus parklupdę belgai pasiekė geriausią rezultatą šalies istorijoje

Mažajame pasaulio čempionato finale staigmenos nebuvo. Belgijos rinktinė 2:0 sugebėjo palaužti Anglijos futbolininkus ir perrašė šalies istoriją.

Bronzos medaliai iškovoti Rusijoje vykstančiame pasaulio čempionate yra geriausias Belgijos rinktinės rezultatas per visą istoriją. Prieš tau belgai buvo iškovoję ketvirtąją vietą. Anglijos rinktinei tai buvo antroji ketvirtoji vieta šalies istorijoje. Geriausias anglų rezultatas – pasaulio čempionato titulas.

Belgijos rintinė šio susitikimo pradžioje iškart parodė, kaip yra nusiteikusi. Romalu Lukaku ketvirtąją minutę atliko puikų perdavimą Naceriui Chadli, šis pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę Thomasui Meunier, kuris ir nukreipė kamuolį į vartus bei išvedė Belgiją į priekį.

Jau 12-ąją minutę belgai galėjo savo persvarą padvigubinti. Tuomet Kevinas De Bruyne pats sau susikūrė gerą progą, tačiau jo smūgis buvo tiesiai į Jordaną Pickfordą, kuriam problemų nekilo.

Vis dėlto įpusėjus pirmam kėliniui Anglija galėjo išlyginti rezultatą. Vis dėlto rezultatyviausias čempionato futbolininkas Harry Kane‘as smūgiavo šalia vartų ir rezultatas išliko teigiamas belgams.

Garethas Southaite‘as buvo akivaizdžiai nepatenkintas savo rinktinės žaidimu pirmajame kėlinyje ir jau po pertraukos atliko du keitimus, kai į aikštę žengė Jesse Lingardas bei Marcusas Rashfordas. Jie pakeitė Danny Rose‘ą ir Raheemą Sterlingą.

Antrajame kėlinyje R. Lukaku galėjo pridėti dar vieną įvartį į savo sąskaitą ir priartėti prie H. Kane‘o. Tačiau belgas antrą kartą šiose rungtynėse atsidūręs vienas prieš vartus nesugebėjo sužaisti sėkmingai priimant kamuolį ir tiesiog abu kartus padovanojo kamuolį J. Pickfordui.

Anglijos rinktinė idealiausią progą turėjo 70-ąją minutę. Ten vienas prieš Thibaut Courtoisą atsidūrė Ericas Dieris. Britas gerai sužaidė ir perkėlė kamuolį per vartininką, tačiau silpnai smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos numušė Toby Alderwireldas.

Viską užbaigti 80-ąją minutę galėjo tas pats T. Meunier. Tačiau vienu lietimu ore atskriejusį kamuolį stipriai smūgiavęs belgas tikslo nepasiekė, tačiau tik dėl itin gerų J. Pickfordo refleksų.

Vis dėlto viską po kelių minučių užbaigė Edenas Hazardas. 82-ąją minutę po puikaus K. De Bruyne perdavimo vienas prieš vartus likęs E. Hazardas pasiuntė kamuolį į artimąjį vartų kampą ir nepaliko vilčių J. Pickfordui.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...