BLOG'as: "AC Milan" – dar viena krizė ar nieko gero nežadanti tendencija?

Į "EuroFootball.lt" redakciją kreipėsi "Milan" ekipos sezono pradžia nusivylęs futbolo sirgalius Simonas, kuris pasidalino savo įžvalgomis ir apžvelgė dabartinę situaciją "rossoneri" komandos stovykloje.

Pateikiame neredaguotą portalo skaitytojo straipsnį apie savo paties šešėlyje esantį "Milan":


Vakar aktyviausi „Curva sud“ tifoziai patraukė stadiono išėjimo link dar likus gerokai laiko iki rungtynių pabaigos, o likę sėdėti žiūrovai nušvilpė savo komandą. San Siro stadionas panašių vaizdų yra regėjęs, tačiau šį kartą fanų tikėjimą komanda prarado ganėtinai anksti – vos šeštame Serie A ture, kuriame ką norėjusi dariusi „Fiorentina“ nepaliko jokių šansų juodai raudoniems arenos šeimininkams. 1-3 ir „AC Milan“ tai jau trečias pralaimėjimas iš eilės po to, kai centrinėse praeito savaitgalio rungtynėse Milanas neprilygo A. Conte puikiai sudėliotam „Interui“, o ketvirtadienį – Italijos rinktinės puolėjo A. Belotti vedamam „Torino“.

Milano stovykloje jau sklinda kalbos, kad jei komandai kitame ture nepavyks įveikti krizės krečiamos „Genoa“ , su savo postu turės atsisveikinti ilgai jame neužsibuvęs Marco Gianpaolo. Pasigirdo ir gandų, jog trenerį, kuris pastaruosius tris sezonus daugiau nei įmanoma „spaudė“ iš „Sampdoria“ klubo, galėtų pakeisti šiuo metu Ukrainos rinktinę treniruojanti Milano legenda - ukrainietis A. Ševčenka.

Tačiau, ar tokios permainos padės klubui išlipti iš duobės? Juolab, kad vadovybės ambicijų tikrai netenkina vieta turnyro lentelės apatinėje dalyje. Klubo sporto direktorius P. Maldini supranta nepasitenkinimą reiškiančius fanus ir atsakomybę už blogus rezultatus dalina visiems po lygiai bei prašo daugiau laiko M. Gianpaolo. Kita vertus, pati vadovybė turėtų atsakyti, kokia yra istorinio klubo vizija, ir ar pats dabartinis „Milan“ nėra tik savo paties didingos istorijos šešėlis.

Kol kas nematyti ir jokios vizijos komandos žaidime aikštėje. Per šešias rungtynes „AC Milan“ futbolininkai sugebėjo pasižymėti tik 4 kartus, o praleido 8 įvarčius. Praėjusiame sezone žibėjęs lenkas K. Piatekas, šiame švęsti galėjo tik 2 kartus pasižymėjęs nuo 11 m. žymos. Ekipoje nebeliko į Vokietiją nuomos pagrindais išsiųsto portugalo A. Silvos, o atakoje ir kuriant žaidimą stebuklų šiemet nedemonstruoja nei turkas H. Calhanoglu, nei ispanas S. Castillejo. Vilties Lombardijos klubui teikia tik pasižymėti vakar dienos mače sugebėjęs jaunasis portugalas Rafael Leao.

M. Gianpaolo bando keisti taktikas naudodamas 4-3-1-2 su Suso centre arba 4-3-3 (4-3-2-1) ispaną stumdamas į kraštą. Tiek vienu, tiek kitu atveju Suso šiemet atrodo daug silpniau nei praėjusiame sezone. Silpnai atrodo ir kiti atakuojančios zonos žaidėjai, o idėjų trūkumas tiek trečiajame atakos trečdalyje, tiek aikštės viduryje bei bandymas viską spręsti individualiais veiksmais kainuoja brangius taškus. Kol kas „Milan“ žaidžia ne kaip komanda, o kaip peržiūroje dalyvaujantys futbolininkai, bandydami išsiderėti geresnį kontraktą bent jau kitam sezonui.

O kontraktai išties nemaži. „Fiorentinos“ lyderis F. Chiesa uždirba gerokai mažiau (1,7 mln. eurų per metus) nei atsarginis madų sostinės ekipos vartininkas P. Reina (3 mln. eurų) . O dažnai klystantis ir prieš save kamuolį atmušinėjantis  G. Donnarumma, tuo tarpu, mėgaujasi daugiau nei 6 mln. eurų metiniu atlygiu.

Taigi, sezono pradžia „AC Milan“ nežada nieko gera, o jei statistiškai jauniausiai Serie A komandai nepavyks išlipti iš krizės, labai tikėtina, kad galiausiai investuotojai gali pareikalauti radikalių pokyčių ekipos formavimo politikoje.


Norite išreikšti nuomonę apie savo palaikomą komandą ar apžvelgti kitas futbolo aktualijas? Siųskite savo publikacijas el. paštu: [email protected].