"Bayern" panaikino dviejų įvarčių deficitą, "Borussia" nelaimėjo ir su P. Aubameyangu (VIDEO)

Šiandien tęsiasi 20-asis "Bundesliga" pirmenybių turas, kuriame sužaistos šešerios rungtynės.

Nugalėtojų titulą ginantys ir turnyrinėje lentelėje tvirtai pirmaujantys Miuncheno "Bayern" futbolininkai buvo pasiųsti į nokdauną mače su "Hoffenheim". 

Į jų vartus po Joshua Kimmicho pražangos prieš Serge'ą Gnabry 11 metrų baudinys buvo skirtas jau pirmosiomis akimirkomis. Bavarams priklausantis krašto puolėjas į jų vartus neįmušė jo bandymą atrėmus Svenui Ulreichui, tačiau smūgį tuomet pataisė Markas Uthas.

Neilgai trukus Gnabry visgi pasižymėjo tolimu smūgiu bei suteikė "Hoffenheim" futbolininkmas dviejų įvarčių persvarą. Tuomet tikrai atrodė, jog "Bayern" gali patirti antrąjį pralaimėjimą.

Vis dėlto, Juppo Heynckeso auklėtiniai greitai susiėmė - po Roberto Lewandowski ir Jerome'o Boatengo įvarčių rezultatas tapo lygus dar 25-ąją minutę.

Daugiau tikslių smūgių "Allianz Arena" stadione susirinkusiems sirgaliams reikėjo laukti iki antrojo kėlinio vidurio, bet juos galiausiai nudžiugino Kingsley Comanas, po kampinio įmušęs Arturo Vidalis bei Sandro Wagneris.

Po šios pergalės "Bayern" artimiausią persekiotoją Gelzenkircheno "Schalke" toliau lenkia 16 taškų. Pastarasis klubas svečiuose iškovojo nelengvą pergalę prieš "Stuttgart". Čia tris taškus garantavo anksti pasižymėjęs Naldo bei 11 metrų baudinį realizavęs Amine'as Harit.

Prasčiau sekėsi "RB Leipzig" komandai, kuri sužaidė lygiosiomis su "Hamburg" ir nukrito į ketvirtąją poziciją. Brumos įvartis 9-ąją minutę rungtynių favoritams žadėjo nesunkią pergalę, tačiau greitai pasižymėjo Filipas Kostičius, o Ralpho Hasenhuttlo auklėtiniams kelio iki varžovų vartų dar kartą rasti nepavyko.

Šis turas nebuvo pats geriausias ir Dortmundo "Borussia" klubui, namie vos išsikapsčiusiam prieš "Freiburg".

Aikštės šeimininkų gretose žaidė Pierre'as-Emerickas Aubameyangas, o Shinji Kagawa pirmąjį įvartį pelnė jau devintąją minutę, tačiau, kaip ir kituose šios dienos mačuose, situacija greitai pasikeitė.

Galiausiai varžovų gretose Nilsas Petersenas rezultatą ne tik išlygino, bet ir persvėrė, kuomet "Borussia" puolimo lyderis liko tuščias. Tapo vis panašiau, jog "Freiburg" išsiveš tris taškus, tačiau bent vieną BvB ekipai sugebėjo išgelbėti gynėjas Jeremy Toljanas.

Rezultatai:

"Bayern" 5 - 2 "Hoffenheim"
3' Serge Gnabry ("Hoffenheim") nerealizavo 11 metrų baudinio
[0-1] 3' Mark Uth
[0-2] 12' Serge Gnabry
[1-2] 21' Robert Lewandowski
[2-2] 25' Jerome Boateng
[3-2] 63' Kingsley Coman
[4-2] 66' Arturo Vidal
[5-2] 90' Sandro Wagner

"Borussia" 2 - 2 "Freiburg"
[1-0] 9' Shinji Kagawa
[1-1] 21' Nils Petersen
[1-2] 68' Nils Petersen
[2-2] 90' Jeremy Toljan

"Koln" 1 - 1 "Augsburg"
[1-0] 40' Miloš Jojič
[1-1] Caiuby

"RB Leipzig" 1 - 1 "Hamburg"
[1-0] 9' Bruma
[1-1] 29' Filip Kostič

"Stuttgart" 0 - 2 "Schalke"
[0-1] 14' Naldo
[0-2] 19' Amine Harit ("Schalke") iš 11 metrų baudinio

"Werder" 0 - 0 "Hertha"