"Atlanto" pabaiga? Klubas neteko ir rėmėjų, ir savivaldybės paramos

Tik per vargus praėjusį A lygos sezoną užbaigęs Klaipėdos „Atlantas“ po mažiau nei poros mėnesių prasidėsiančiame naujajame sezone pajėgiausioje Lietuvos lygoje veikiausiai neberungtyniaus.

Kaip praneša LRT.lt, dar nuo 1961-ųjų su dvejų metų pertrauka pajėgiausiame šalies futbolo turnyre rungtyniaujantis „Atlantas“ nesugebės surinkti reikiamo biudžeto, kadangi neturi nei rėmėjų, nei Klaipėdos miesto savivaldybės paramos.

Tam, kad klubas galėtų pretenduoti į A lygos licenciją, reikalingas 300 tūkst. eurų biudžetas. Vis dėlto miesto valdžia atmetė „Atlanto“ paraišką gauti 115 tūkst. eurų – klubas esą neatitiko finansavimo reikalavimų.

„Atlanto“ pateikta paraiška neatitiko administracinės atitikties reikalavimų, t. y. jis nepateikė reikalingų dokumentų, kurie leistų neabejojant skirti finansavimą, todėl buvo atmesta. Nebuvo pateiktos pažymos iš Valstybinės mokesčių inspekcijos ir socialinio draudimo fondo valdybos, taip pat nepateikti dokumentai, įrodantys finansinį prisidėjimą kitų finansinių šaltinių“, – LRT.lt sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Pats „Atlanto“ ekipai vadovaujantis ir nuo praėjusio sezono vidurio vyriausiojo trenerio pareigas užėmęs Vacys Lekevičius į skambučius neatsakė. Prieš kelis mėnesius kalbėdamas su „Vakarų ekspresu“ jis patikino, kad pinigų klube nebėra.

„Tie, kurie kalba, kad V. Lekevičius lobsta iš futbolo, ateikite, sėdame prie stalo, kalbamės, perduosiu klubą į jų rankas. Reikia ne kalbėti, o daryti. Reikia pinigų. Dėl ko trūko trenerio Algimanto Briaunio kantrybė ir jis pasakė, kad palieka klubą? Nes nėra pinigų...“ – rugsėjį tikino V. Lekevičius.

Tiesa, net ir negavęs A lygos licencijos, „Atlantas“ galėtų pretenduoti į I lygą – tam reikia mažiausiai 60 tūkst. eurų biudžeto.

Praėjusiame sezone išretėjusi ir kai kuriose rungtynėse net startinio vienuoliktuko nesurinkusi komanda sugebėjo išlaikyti savo vietą A lygoje sportiniu principu – tarp aštuonių dalyvių liko šeštoje vietoje.

alfa.lt