„Atlanto“ gynėjas D.Petkovas: „Į aikštę eisime tik pergalės“

A lygos 26-ojo turo rungtynėse laukia ne viena intriguojanti dvikova. Kaune susitiks dvi žaliai-baltos ekipos - „Kauno Žalgiris“ priims Vilniaus „Žalgirį“, į turnyrinės lentelės viršūnę sugrįžusi Marijampolės „Sūduva“ priims kiekvienose rungtynėse charakterį rodantį „Panevėžį“, o Klaipėdoje futbolo gerbėjų laukia labai atkakli akistata tarp Klaipėdos „Atlanto“ ir Vilniaus „Riterių“.

Pastarosios ekipos tarpusavyje šiame sezone susitiko jau tris kartus ir visos dvikovos buvo labai atkaklios. Pirmame rate sužaista lygiosiomis 0:0, antrojo rato rungtynėse sunkią pergalę rezultatu 3:2 šventė svečiai iš sostinės, nors geltonai-mėlyni po pirmojo kėlinio ir pirmavo dviejų įvarčių persvara, o trečiojo rato dvikova Vilniuje vėl baigėsi lygiosiomis - 1:1.

„Mūsų varžovai - gera komanda, tačiau jie yra tokie patys žmonės kaip ir mes. Visi žinome, kaip reikia žaisti futbolą ir visi stengiamės tai daryti kuo geriau. Žinoma, „Riteriams“ kiekvienas taškas dabar svarbus, bet mes taip pat norime pergalės, nes pastarosios dvejos rungtynės su čempionato lyderiais mums buvo labai skaudžios. Esame motyvuoti ir į aikštę eisime tik vieno - pergalės. Jei varžovai tikisi lengvų rungtynių, galiu pažadėti, kad to tikrai nebus. Eisime kautis, nes norime visiems įrodyti, kad esame gera komanda, kurią reikia gerbti“, - sakė „Atlanto“ gynėjas iš Bulgarijos Dimitaras Petkovas.

Kad kovos šių ekipų rungtynėse netrūksta, liudija ir praėjusių dvikovų istorija. Čia būta visko - teisėjams ne kartą teko drausminti futbolininkus geltonomis kortelėmis, dvejose rungtynėse teisėjams teko iš kišenės traukti ir raudoną kortelę. D. Petkovas mano, kad artimiausioje dvikovoje aistrų taip pat netrūks, nes abi komandos į aikštę žengs tik su vieninteliu tikslu - iškovoti pergalę.

„Emocijos yra futbolo dalis. To neišvengsi. Manau, kad šįkart rungtynes laimės ta komanda, kuri geriau su tuo susitvarkys. Žinoma, turime išlikti dėmesingi gynyboje, bet visi žino, kad geriausia gynyba - puolimas. Kiekvienose rungtynėse susikuriame puikių progų įvarčiams įmušti, bet nesugebame jomis pasinaudoti. Atrodo, kad durys jau atidarytos, bet mes sugebame atsitrenkti į sieną. Privalome išnaudoti savo šansus, jei norime kovoti dėl pergalės“, - teigė futbolininkas.

Tačiau Dimitaro Petkovo šioje dvikovoje laukia ir sunkus darbas gynyboje - pasiųsti kamuolį į „Atlanto“ vartus kėsinsis rezultatyviausias „Riterių“ futbolininkas Teremas Moffi, praėjusiame ture pelnęs net tris įvarčius į „Palangos“ vartus.

„Žinoma, po tokio pasirodymo Palangoje, jo pasitikėjimas savimi bus gerokai išaugęs, bet mes žinome, ko iš jo tikėtis ir kaip žaisti prieš jį. Rungtyniaudamas prieš „Atlantą“ šiame sezone jis įmušė tik nuo 11 metrų žymos, o tai rodo, kad gynyboje mes viską darome teisingai. Jam skirsime daug dėmesio, bet „Riterių“ ekipoje yra daug pavojingų žaidėjų, todėl gynyboje turime žaisti labai atsakingai ir neleisti jiems net žvilgtelėti į mūsų vartų pusę“, - apie laukiančią dvikovą kalbėjo legionierius.

Dvikova tarp „Atlanto“ ir „Riterių“ Klaipėdos miesto centriniame stadione vyks jau šį šeštadienį, spalio 5 dieną. Rungtynių pradžia - 15:00 valandą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...