Atkaklus Pajūrio derbis baigėsi nelengva "Atlanto" pergale

Labai svarbią pergalę Lietuvos futbolo A lygoje iškovojo Klaipėdos „Atlanto“ ekipa.

Uostamiesčio vienuolikė po atkaklios kovos 21-ojo turo Pajūrio derbyje rezultatu 2:0 (0:0) nugalėjo pirmenybių autsaiderę „Palangą“ bei sustiprino savo pozicijas šeštoje turnyro lentelės vietoje

Rungtynių pradžia šeimininkams galėjo susiklostyti kur kas sėkmingiau – buvo praleista puiki proga išsiveržti į priekį

Lukas Paukštė baudos aikštelėje nuvertė Tadą Eliošių, tad rungtynėms teisėjavęs Gediminas Mažeika skyrė 11 metrų baudinį. Jo realizuoti stojo „Palangos“ kapitonas Sergejus Mošnikovas, tačiau jo smūgį atrėmė L. Paukštė.

Tai buvo antrasis „Atlanto“ vartininko atremtas baudinys šiame sezone, o „Palanga“ tokios progos pasižymėti nerealizavo antrą kartą iš eilės.

54-ąją minutę identiška situacija buvo toje pačioje aikštės pusėje, tačiau šeimininkams ji baigėsi nesėkmingai. Darvydas Šernas stojo prie 11 metrų atžymos ir užtikrintai įsirašė į savo sąskaitą penktą įvartį šiame sezone.

Gana neblogai atrodžiusi „Palanga“ porą sykių buvo arti išlyginamojo įvarčio. Pačioje susitikimo pabaigoje po keitimo aikštėje pasirodęs Dominykas Jakočiūnas smūgiavo pavojingai, bet savo vietoje ir vėl buvo L. Paukštė.

Ketvirtą pridėto laiko minutę „Atlantas“ nurūko į greitą ataką. Nors du kartus šeimininkų vartų sargas Jacksonas Da Cruzas puikiai gelbėjo savo komandą, tačiau trečiuoju bandymu po keitimo į kovą mestas Devidas Dobrecovas tiksliai smūgiavo iš arti bei įtvirtino svarbią Klaipėdos klubo pergalę.

Turnyrinė lentelė: