"Ateities" mokykla uždarė sėkmingą penkioliktą sezoną

Penkioliktus gyvavimo metus skaičiuojanti Vilniaus futbolo mokykla „Ateitis“ iškilmingai užbaigė 2014 metus. Į metų pabaigimo šventę, vykusią SEB arenoje, sugūžėjo daugiau nei 200 mokyklos auklėtinių ir jų tėvelių, o šventės pagrindiniu akcentu tapo – pačių geriausiųjų apdovanojimas.

„Ateitis“ tapo vienintele futbolo mokykla (ar klubu), kuri praėjusį sezoną Lietuvoje iškovojo tris medalių komplektus tose amžiaus grupėse, kurios varžosi vienuolika prieš vienuolika.

„Noriu pasveikinti Dainių Gudaitį už puikiai atliktą darbą. Tą įrodo net keturi vaikai, kurie yra pakviesti į keturiolikmečių, penkiolikmečių Lietuvos rinktines“, - sveikinimo žodį tarė Lietuvos futbolo federacijos vaikų ir jaunių Futbolo asociacijos prezidentas Romualdas Lavrinavičius, vėliau apdovanojęs tiek geriausius futbolininkus, tiek mokyklos įkūrėją, sporto direktorių ir dvi amžiaus grupes ant prizinės pakylos nuvedusį Dainių Gudaitį.

„Šie metai tikrai buvo labai geri, todėl, visų pirma, reiškiu padėką mokyklos treneriams: Vincui Kateivai, Algirdui Biliūnui, Romui Juknevičiui, Giedriui Barevičiui bei jaunosios kartos treneriams Olegui Kricunui ir Šarūnui Beivydui. Visas šis kolektyvas mokyklą padarė tokio lygio, kokio ji dabar yra.

Mes penkerius metus rengiame „Ateitis CUP“ turnyrą, kurio organizaciją įvertino net tokias gilias tradicijas turintis, kaip Bergamo „Atalantos“ klubas. Kitąmet jis į turnyrą pažadėjo deleguoti dviejų amžiaus grupių komandas. Kelios komandos kitąmet į turnyrą atvyks iš Anglijos „Bath“ klubo, iš Švedijos „Hammarby“ klubo, iš Barselonos futbolo akademijos ir panašiai. Patikėkit, tai yra labai didelis mokyklos įvertinimas.

Taip pat tas dalykas verčia nesustoti ir toliau siekti pačių aukščiausių tikslų“, - pasakojo D.Gudaitis.

Apdovanojimų ceremonijos metu, buvo pagerbti visų amžiaus grupių geriausieji metų komandų žaidėjai:

U-18 Mindaugas Kuras
U-17 Artiom Tarianikov
U-16 Nojus Kondratavičius
U-15 Jurij Serbin
U-14 Justinas Marazas
U-13 Andrius Abartis
U-12 Mykolas Alekna
U-11 Dominykas Štura
U-10 Linas Lakickas
U-9  Martynas Kregždė
U-8  Kipras Ališauskas
U-7  Vytenis Pavilionis
U-6  Oskaras Penikas

Taip pat asmeninius prizus gavo ir du rezultatyviausi visos Lietuvos žaidėjai – Matas Gudaitis – 36 įvarčiai keturiolikmečių grupėje, Matas Radžiukynas – 45 įvarčiai penkiolikmečių grupėje. Asmeniniais prizais apdovanoti ir:

Geriausias keturiolikmečių vartininkas Lietuvoje – Tomas Čepulis
Geriausias penkiolikmečių gynėjas – Arkadij Raiz,
Geriausias aštuoniolikmečių puolėjas – Jaroslav Ilcevič.

Šie išvardinti žaidėjai kartu su savo komandomis buvo apdovanotos ir atminimo medaliais, diplomais bei gražuole taure.

2000 metų gimimo auklėtiniai, surinkę vienodai taškų, kaip ir čempionai, užėmė antrą vietą, o 1996/97 ir 1999 metų jaunieji futbolininkai liko treti.

R.Lavrinavičius paskatinimo dovanomis „Atiduok širdį Lietuvos rinktinei“ apdovanojo visų „Ateities“ amžiaus grupių kapitonus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...