Aštuntfinalio startas: PSG parodė jėgą Mančesteryje, "Roma" pranoko "Porto"

Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje startavo aštuntfinalio etapas. Jau pirmąją turnyro dieną įvyko dvi intriguojančios rungtynės.

"Old Trafford" stadione prie Ole Gunnaro Solskjaero gyvybės ženklus pradėjęs rodyti "Manchester United" priėmė Paryžiaus "Saint-Germain" futbolininkus. Lyg namuose prie savo sirgalių žaidusi Paryžiaus komanda antrajame kėlinyje pranoko šeimininkus ir šventė pergalę rezultatu 2:0.

"Man Utd" rungtynes pradėjo agresyviai – be Neymaro ir Edinsono Cavani žaidę PSG futbolininkai pajuto varžovų spaudimą savo aikštės pusėje, tačiau su juo susitvarkė užtikrintai ir kiek vėliau perėmė kontrolę.

Pirmajame kėlinyje daug pavojingų epizodų nebuvo susikurta. Rungtynių arbitras nuo pat pradžių nebuvo pasiruošęs toleruoti pražangų ir per pirmąsias 34 minutes parodė net penkias geltonas korteles.

Antrajį kėlinį "Man Utd" komanda pradėjo itin slogiomis nuotaikomis – dėl traumų susitikimo tęsti nebegalėjo Jesse Lingardas ir Anthoy Martialis.

Antroje mačo pusėje PSG futbolininkai visiškai dominavo varžovų aikštėje ir 53-ąją minutę įgijo pranašumą. Po Angelio di Maria pakelto kampinio pasižymėjo visiškai be priežiūros baudos aikštelėje paliktas Presnelis Kimpembe.

Po septynių minučių "raudonųjų velnių" komandai buvo suduotas dar vienas smūgis – vėl puikų perdavimą atlikęs Angelis Di Maria sukūrė idealią progą Kylianui Mbappe, kuris iš kelių metrų smūgiavo tiksliai ir padidino komandos pranašumą iki dviejų įvarčių.

PSG po šių įvarčių turėjo šansą varžovus nubausti dar bent kelis kartus, tačiau tada savo meistriškumą vartuose parodė Davidas de Gea.

"Man Utd" savo įvarčio taip ir nepasiekė, o dar buvo priversta susitikimą užbaigti dešimtyje, kai antra geltona kortele buvo nubaustas Paulis Pogba.

Kitose rungtynėse taip pat pergalę šventė "Roma". Eusebio Di Francesco auklėtiniai rezultatu 2:1 pranoko "Porto" ir prieš atsakomąją dvikovą įgijo pranašumą.

Abu įvarčius nugalėtojams pelnė šį sezoną tikru komandos lyderiu tapęs Nicolo Zaniola. 79-ąją minutę "Porto" gretose itin svarbų įvartį pasiekė Adrianas.

Atsakomosios rungtynės tarp šių keturių komandų įvyks kovo 6-ąją dieną.

Rezultatai:

"Man Utd" 0 - 2 PSG
53' [0 - 1] P. Kimpembe
60' [0 - 2] K. Mbappe

"Roma" 2 - 1 "Porto"
70' [1 - 0] N. Zaniolo
76' [2 - 0] N. Zaniolo
79' [2 - 1] Adrian