A.Skerla: D.Šemberas galbūt net geriausias Lietuvos futbolininkas

Šeštadienį Vilniaus „Žalgiris“ sužais paskutines sezono rungtynes su „Trakų“ ekipa ir į viršų iškels „SMScredit.lt A lygos“ čempionų titulą. Šios rungtynės taps paskutinėmis ir karjerą baigiančiam kapitonui Deividui Šemberui, o Andrius Skerla pripažįsta – tokio futbolininko Lietuvoje dar ilgai teks laukti.

„Žaisti su Deividu man visada būdavo didžiausias malonumas. Jis yra didis žaidėjas. Mano manymu, jis yra vienas iš geriausių arba net ir geriausias Lietuvos futbolininkas. Jis ne kartą įrodė savo meistriškumą aikštėje, tiek žaisdamas „Žalgiryje“ ar užsienyje, tiek gindamas rinktinės garbę. Manau, kad tokių žaidėjų, kaip Deividas Lietuvoje dar ilgai reikės laukti.

Labai džiaugiuosi, kad jis sugrįžo į Lietuvą ir savo karjerą pabaigė būtent Vilniaus „Žalgiryje“. Jis yra tikras profesionalas, todėl per šį laiką kiekvienas „Žalgirio“ komandos narys, tiek pagrindinės, tiek jaunimo ekipos, galėjo labai daug iš jo išmokti: kaip jis nuteikia kitus rūbinėje, kaip ruošiasi rungtynėms, treniruojasi ir visada nori tik laimėti. Net treniruočių metu jis nenori nusileisti ir siekia tik geriausio pasirodymo. Jis yra laimėtojas“, - gražių žodžių kapitonui negailėjo A. Skerla.

Treneris teigia, kad vis artėjant paskutiniam sezono mačui žalgiriečių nuotaika vis gerėja, o žaidėjai tikisi sulaukti gausaus sirgalių palaikymo ir surengti tikrą šventę.

„Tikimės, kad jie ateis kartu pasidžiaugti su komanda ir svarbiausia – padėkoti karjerą baigiančiam Deividui Šemberui, kuriam tai bus paskutinės rungtynės.

Mače su „Trakais“ tikimės tik pergalės. Norime išeiti atostogauti pakilia nuotaika. Taip pat norime padaryti šventę savo sirgaliams, kurie mus palaikė visus šiuos metu, ir D. Šemberui, kad karjeros pabaiga jam būtų įsimintina“, - vylėsi žalgirietis.

Treneris atskleidė, kad futbolininkai išsijuosę rengiasi artėjančioms rungtynėms ir ne tik labai jų laukia, bet kartu dega noru nudžiuginti žiūrovus savo žaidimu. O juo šio sezono metu nesižavėti buvo sunku. Peržengę šimto pelnytų įvarčių ribą žalgiriečiai tapo pirmąja komanda nuo 2000-ųjų, kuriai pavyko pasiekti tokį rezultatyvumą.

„Tai yra puikus pasiekimas. Dar geresnis pasiekimas yra tai, kad įvarčius šiemet mušė ne vienas, o beveik visi žaidėjai. Neturėjome vieno labiausiai išsiskiriančio futbolininko, o tai komandai yra labai svarbu, nes įvarčių galime tikėtis iš bet kurio ekipos nario.

Manau, kad daugelis nėra nustebę, kad mes viską laimėjome. Esame gera komanda, todėl Lietuvoje iš mūsų yra tikamąsi būtent tokių rezultatų. Mūsų tikslas jau nebe pirmi metai yra pasirodyti nors kiek geriau Europos turnyruose. Tai yra sudėtinga, tačiau mažais žingsniais mes artėjame ir prie šio tikslo. Tikiuosi, kad kažkada ateis tas laikas, kai pasieksime daugiau ir Čempionų lygoje“, - sakė A. Skerla.

Paskutinės sezono rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Trakų“ vyks lapkričio 28 dieną LFF stadione 13 valandą. Visi sirgaliai yra raginami į stadioną atvykti anksčiau, nes prieš rungtynes bus galima įsiamžinti su visais trimis iš eilės iškovotais čempionų titulais ir stebėti D. Šembero pagerbimo ceremoniją.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...