Ar Rafa Benitezas tampa naujuoju Mourinho?

Nors naujasis „Real“ ekipos treneris dar nespėjo nustebinti pasaulio savo pasiekimais dabartiniame klube, tačiau nepralaužiama gynybinė linija, kurią jis suformavo šiemet, vis labiau traukia palyginimus su treneriu iš Portugalijos.

Benitezo atvykimas į Madridą buvo pasitiktas futbolo pasauliui kiek neįprastu reiškiniu – pagrindinių konkurentų aistruolių liejamu džiaugsmu. Tačiau buvęs „Liverpool“ treneris jau mažų mažiausiai įrodė, kad įveikti jo vadovaujamą ekipą bus tikrai nelengva.

Goal.com rašo, kad jei praėjusio sezono vicečempionai sugebėtų išvengti nesėkmės rungtynėse su „Celta“, tai ko pagrindiniams konkurentams iš Barcelonos padaryti nepavyko, jų nepralaimėtų mačų serija vietinėse pirmenybėse padidėtų iki devynių. Tokia sezono pradžia leistų Benitezui priartėti prie Madrido ekipos rekordo, kuris priklauso tam pačiam Mourinho – 13 rungtynių be pralaimėjimo „La Liga“ sezono starte.

„Real“ ekipos solidarumas sudarytas tvirtos gynybos pagrindu, kurioje pirmais smuikais griežia vartininkas Keyloras Navasas ir gynėjai Sergio Ramosas ir Raphaelis Verane.

Tokios tvirtos gynybos sezono pradžioje Madride nebuvo jau daugiau nei dvidešimt metų. Jei ateinančiose rungtynėse Benitezo auklėtiniai išlaikys savo vartus sausus, jie pakartos rezultatą, kurį buvo pavykę pasiekti dar 1988-1989 metų sezono pradžioje, kai per pirmus devynis susitikimus „Real“ ekipa praleido vos du įvarčius.

Jau dabar galima pastebėti šių trenerių panašumus dėl naudojamos gynybinės taktikos ir pasiekimuose sezono starto metu. Tačiau „Real“ fanams svarbiausia tai, kaip Benitezas pasirodys rungtynėse prieš pagrindinius konkurentus svarbiausiuose sezono mačuose. Tad dabar ispanui belieka toliau įrodinėti, kad jis buvo neatsitiktinai pasirinktas tapti žvaigždėtos ekipos treneriu. Tokią galimybę strategas turės jau šiandien, rungtynėse su puikiai sezoną pradėjusia „Vigo Celta“ komanda.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...