Anglų nesėkmė prieš čekus – pirmoji per pastaruosius dešimt metų

Penktadienį vakare Europos čempionato atrankos rungtynes žaidusi Anglijos rinktinė patyrė netikėtą nesėkmę prieš čekus.

Pergalės atveju tiesioginį kelialapį į kitų metų Europos čempionatą iškovoti galėję anglai išvykoje krito rezultatu 1:2. Tai buvo pirmoji Anglijos futbolininkų nesėkmė šiame atrankos cikle.

Kaip paaiškėjo po rungtynių, pralaimėjimas atrankoje anglams yra aplamai neįprastas atvejis – iki vakarykščių rungtynių jie nebuvo atrankos varžybose nebuvo pralaimėję nuo 2009 metų.

Paskutinį kartą, skaičiuojant tiek pasaulio, tiek Europos čempionatų atrankas, Anglijos rinktinė buvo pralaimėjusi 2009-ųjų spalį, kai minimaliu skirtumu buvo pripažintas ukrainiečių pranašumas.

Nuo to laiko anglai atrankose iškovojo 34 pergales ir devynis kartus sužaidė lygiosiomis. Būtent mače su čekais buvo nutraukta 43 nepralaimėtų rungtynių serija.

Po rungtynių kalbėjęs rinktinės treneris Garethas Southgate'as pripažino, kad komanda surengė itin prastą pasirodymą.

"Turime pasidžiaugti tuo, ką padarėme per pastaruosius dvejus metus, tačiau šiandien neįdėjome pakankamai darbo, jog laimėtume", – tvirtino strategas.

"Pasirodymas, kurį surengėme, paprasčiausiai nebuvo pakankamas pergalei pasiekti. Galbūt pralaimėti ir nenusipelnėme, tačiau antrasis įvartis į mūsų vartus krito po tipinės situacijos.

Kaip komanda turime priimti faktą, jog šiandien žaidėme prastai", – pridūrė G. Southgate'as.