"Ajax" treneris: "Madridui trūks Ramoso"

Amsterdamo "Ajax" šį vakarą bandys pateikti sensaciją – išmesti UEFA Čempionų lygos čempionus iš tolimesnės kovos dėl trofėjaus.

"Santiago Bernabeu" stadione Madrido "Real" surems ginklus su "Ajax". "Baltųjų" ekipai tai yra itin svarbios rungtynės – Čempionų lyga šį sezoną yra vienintelė jų viltis. "Real" šansai patekti į kitą etapą yra gana neblogi – pirmoji dvikova Amsterdame buvo laimėta rezultatu 2:1.

Visgi šioje dvikovoje Madrido ekipai negalės padėti jų pagrindinė komandos žvaigždė – Sergio Ramosas. Gynėjas dėl diskvalifikacijos praleidžia susitikimą ir vietą aikštėje užleidžia Nacho Fernandezui.

"Sergio yra bosas tiek aikštėje, tiek ir gynybos linijoje. Tai, kad nerungtyniaus jis, "Real" komandai pakenks ne tik taktiškai, bet ir psichologiškai", – varžovų kapitono vaidmenį išskyrė "Ajax" treneris Erikas ten Hagas.

"Ramoso netektis yra didžiulis praradimas jiems. Akivaizdu, kad "Real" ne taps geresne komanda, kai aikštėje nebus jo", – tęsė strategas.

"Ajax" pirmoje dvikovoje ilgą laiką kontroliavo kamuolį. E. Ten Haagas tikisi tą patį padaryti ir Madride.

"Nepriklausomai nuo oponento, kiekvienose rungtynėse norime turėti kontrolę ir tai pavyksta įgyvendinti beveik kiekvieną kartą", – pridūrė olandas.