"Ajax" – "Chelsea": pirmoji klubų akistata (įdomūs faktai)

Šį vakarą 19 val. 55 min. Amsterdame įvyks intriguojančios trečiojo UEFA Čempionų lygos turo rungtynės.

H grupėje ginklus tarpusavyje surems dvi akiai patrauklų futbolą žaidžiančios komandos – Amsterdamo "Ajax" prieš Londono "Chelsea".

"Ajax" laimėjo abu savo žaistus susitikimus, o "Chelsea" po pralaimėjimo "Valencia" komandai atsitiesė mače su "Lille". "Mėlynieji" klysti daugiau nebegali, todėl šioje dvikovoje yra svarbūs visi trys taškai.

Pateikiame svarbiausius dvikovos faktus:


Tai bus pirmos "Chelsea" ir "Ajax" rungtynės Europoje per visą šių klubų istoriją. "Mėlynieji" tampa devintuoju Anglijos klubu, su kuriuo Europos turnyre žais "Ajax" ekipa.

"Chelsea" Nyderlandų komandoms yra neperkandamas riešutas – iškovotos dvi pergalės ir dvejos lygiosios. 1999-00 m. Čempionų lygos sezone "aristokratai" dukart įveikė "Feyenoord", o 1968-69 m. taip pat dukart nulinėmis lygiosiomis išsiskyrė su AFC DWS.

Paskutinį kartą "Ajax" Čempionų lygoje tris rungtynes iš eilės laimėjo 2005-ųjų lapkritį, kai abu kartus įveikė "Thun" klubą ir sykį Prahos "Sparta". Tuomet Amsterdamo vienuolikei vadovavo Danny Blindas, dabar komandoje rungtyniaujančio Daley Blindo tėvas.

Po 2018-ųjų kovą patirto pralaimėjimo "Camp Nou" stadione, "Chelsea" išvykos rungtynėse nepralaimėjo nė sykio – šešios pergalės ir dvejos lygiosios. Tai – iki šiol sėkmingiausia serija "Chelsea" klubo istorijoje žaidžiant Europos rungtynes.

Quincy Promesas gali tapti pirmuoju žaidėju, pasižymėjusiu pirmose trijose UEFA Čempionų lygos rungtynėse su "Ajax" marškinėliais. Jis jau nuginklavo "Lille" ir "Valencia" vartus.

Mače su "Lille" pasižymėjęs Tammy Abrahamas tapo pirmuoju anglu "Chelsea" klube, nuo 2015 metų įmušusiu įvartį Čempionų lygos rungtynėse. Prieš jį buvo pasižymėjęs Gary Cahillas. "Mėlynųjų" gretose tik trijiems Anglijos futbolininkams šiame turnyre buvo pavykę pasižymėti dukart iš eilės – tai padarė Frankas Lampardas, Johnas Terry ir Dennisas Wise'as.

"Ajax" prie Eriko ten Hago Europos turnyruose per 18 žaistų rungtynių pralaimėjo vos du kartus – taip pat 10 pergalių ir šešios lygiosios.

"Ajax" klubui istoriškai žaisti namuose prieš Londono komandas nėra lengviausia užduotis – vos viena pergalė per penkis susitikimus. Vienintelė pergalė buvo pasiekta 1971-72 m. Europos taurės ketvirtfinalyje prieš "Arsenal".

"Chelsea" klubui "Ajax" stadionas kelia itin šiltus prisiminimus – čia 2013-aisias "mėlynieji" laimėjo Europos lygos finalą, kai paskutinėmis minutėmis pergalingą įvartį pasiekė Branislavas Ivanovičius.

"Aristokratai" Europos turnyruose per paskutines dešimt rungtynių net penkiose jų mušė tris arba daugiau įvarčių.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...