A. Wengeras: "Nenustebkite, jeigu po dviejų metų fanai turės teisę atlikti balsavimą dėl keitimų"

Legendinis futbolo treneris Arsene'as Wengeras dalyvaudamas SiS ("Science in Sport" angl.) konferencijoje visuomenei įgrūdo gana įdomią mintį apie tai, kas gali nutikti su futbolu po dviejų metų.

A. Wengeras šiuo metu ilsisi - po pasitraukimo iš Londono "Arsenal" klubo prancūzas naujo darbo dar neieškojo. Visgi, kaip jau atskleidė pats, jis sugrįš į futbolą kitų metų pradžioje.

"Esu tokios nuomonės, kad po kelių metų socialinėje erdvėje fanai galės atlikti balsavimus ir nuspręsti, kokius keitimus turi atlikti jų komanda per pertrauką", - pareiškė A. Wengeras.

Vėliau strategas atskleidė dvi pagrindines sėkmingo futbolininko savybes: "Du svarbiausi elementai yra ištvermė ir mokėjimas susitvarkyti stresinėse situacijose. Žaidėjų motyvacinė ištvermė yra labiausiai neįvertintas dalykas futbolo pasaulyje. Tai yra raktas į sėkmę kiekvienam futbolininkui."

A. Wengeras konferencijoje taip pat atskleidė, kad jį liūdina vis mažėjantis futbolo fanų lojalumas: "Labiausiai futbole pasikeitė tai, kad dabar yra daugiau žaidėjų nei klubų fanų. Jeigu žaidėjas nusprendžia pakeisti kitą klubą, vadinasi, kad ir visi jo fanai iškeliauja su juo. Mes turime iš naujo apibrėžti futbolo fano sąvoką."

Paklaustas apie savo visų laikų mėgstamiausią žaidėją, A. Wengeras konkretaus vardo nepasakė: "Nėra lengva į tai atsakyti. Žinau tik tai, kad mėgstu tuos žaidėjus, kurie iš savo talento išspaudžia absoliučiai maksimumą. Tai yra žaidėjai, prieš kuriuos aš nusiimu kepurę."

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...