A lygos turo rinktinėje – šešių komandų futbolininkai

Lietuvos futbolo A lyga paskelbė 18-ojo turo rinktinę, kurioje savo vietą išsikovojo šešių komandų futbolininkai.

Vincentas Šarkauskas (Vilniaus „Riteriai“): Išvykus Tomui Švedkauskui, „Riterių“ vartų stačiakampio stojo ginti vos 19 metų vartininkas. V. Šarkauskas dar sykį su užduotimis susitvarkė patikimai, ypač – rungtynių pabaigoje, kai „Palangos“ futbolininkai atliko kelis gana pavojingus tolimus smūgius. Jaunasis vartų sargas šiame sezone dar nepraleido nė vieno įvarčio.

Andrejus Čiofu („Panevėžys“): Buvęs Klaipėdos „Atlanto“ ir Kauno „Stumbro“ legionierius iš Moldovos skambiai driokstelėjo naujame klube. Debiutinėse rungtynėse Kaune A. Čiofu pasižymėjo įvarčiu jau pirmose rungtynėse, meistriškai išpildydamas standartinę situaciją. Šiame sezone dešiniajame krašte rungtyniaujantis futbolininkas į turo rinktinę pateko su dviem skirtingomis komandomis.

Ričardas Šveikauskas (Vilniaus „Riteriai“): Sostinės klubas po kurio laiko vėl nepraleido įvarčio ir prie to svariai prisidėjo R. Šveikauskas. Šį kartą vidurio gynėjų duetą su naujoje ekipoje A lygoje debiutavusiu Dominyku Barausku sudaręs buvęs „Palangos“ žaidėjas surinko 262 „InStat“ naudingumo balus. Tai – vienas geriausių rezultatų šiame ture.

Klemenas Bolha (Vilniaus „Žalgiris“): Šiam vidurio gynėjui taip pat teko pirmą kartą žaisti poroje su komandos draugu Andrejumi Cordošu. Legionierius iš Slovėnijos savo aikštės pusėje sėkmingai tvarkėsi su savo užduotimis bei laimėjo didžiąją dalį dvikovų. K. Bolha susitikimą baigė net su 280 „InStat“ naudingumo balų savo sąskaitoje.

Jurijus Bušmanas („Kauno Žalgiris“): Standartinių padėčių specialistas dar kartą įrodė savo vertę. Dvikovoje su „Panevėžiu“ ukrainietis tolimu smūgiu išlygino rezultatą, o antrame kėlinyje varžovų baudos aikštelėje uždirbo savo komandai 11 metrų baudinį, kurio Linui Pilibaičiui realizuoti nepavyko.

Liviu Antalis (Vilniaus „Žalgiris“): Rumunas ir po Europos lygos varžybų A lygoje buvo sunkiai sulaikomas. L. Antalis pirmojo įvarčio metu surengė svarbų prasiveržimą bei dviem tiksliais smūgiais antrame kėlinyje nukalė savo komandos pergalę. Žalgirietis šiame mače surinko net 336 „InStat“ naudingumo balus.

Lajo Traore (Vilniaus „Riteriai“): Vilniaus klubas iškovojo sunkią pergalę, o esminiu mačo didvyriu šį kartą tapo ne atakuojantis futbolininkas. Puikias rungtynes sužaidęs legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto akistatoje su vartininku sužaidė šaltakraujiškai ir pasižymėjo pirmą sykį Lietuvos čempionate per 43-ejas rungtynes. L. Traore išsiskyrė net 321 „InStat“ naudingumo balu.

Sergejus Mošnikovas („Palanga“): Čempionato autsaiderė „Riteriams“ metė labai rimtą iššūkį ir buvo gana arti lygiųjų. Komandos kapitono pareigas užėmęs estas buvo geriausias savo komandos žaidėjas, labai solidžiai rungtyniavęs aikštės viduryje. S. Mošnikovas atliko keletą smūgių į vartų plotą, tačiau oponentų vartininkas rungtyniavo patikimai.

Darvydas Šernas (Klaipėdos „Atlantas“): Nepaisant pralaimėjimo, uostamiesčio klubo veteranas sužaidė geras rungtynes. D. Šernas gražiu smūgiu galva išvedė „Atlantą“ į priekį, o pirmojo kėlinio pabaigoje dar porą sykių labai rimtai pagrasino varžovų vartams. Vis dėlto tose situacijose „Žalgirio“ vartininkas savo komandą išgelbėdavo. Įdomu tai, kad šį kartą D. Šernas pradėjo rungtynes kairiajame krašte.

Tomas Salamanavičius („Panevėžys“): Panevėžiečiai dvikovos su „Kauno Žalgiriu“ pabaigoje turėjo iniciatyvą, tačiau išlyginamojo įvarčio kurį laiką pasiekti nepavyko. Situacija apsivertė aukštyn kojomis po to, kai į aikštę buvo mestas T. Salamanavičius. Labai nedaug šiame sezone rungtyniavęs ir traumą gydęsis futbolininkas tiksliu smūgiu galva pelnė išlyginamąjį ir labai svarbų „Panevėžiui“ įvartį.

Tomislavas Kišas (Vilniaus „Žalgiris“): Nors legionierius iš Kroatijos jau daugiau negu du mėnesius išgyvena įvarčių sausrą, tačiau yra naudingas „Žalgiriui“ ir kitais komponentais. T. Kišas dvikovoje su „Atlantu“ atliko du rezultatyvius perdavimus, kurių puolėjas šiame sezone turi jau penkis. Tai – vienas geriausių rezultatų lygoje.