A lygos turo rinktinėje – penkių komandų futbolininkai

Net aštuoni Lietuvos futbolo A lygos 14-ojo turo rinktinėje atsidūrę žaidėjai buvo rezultatyvūs.

Tomas Švedkauskas (Vilniaus „Riteriai“): 14-ajame ture visi vartininkai turėjo traukti kamuolį iš savo ginamų vartų tinklo. „Riterių“ vartų sargas T. Švedkauskas tą darė du kartus, tačiau itin svarbiu epizodu išgelbėjo savo komandą, kuri likvidavo dviejų įvarčių deficitą bei šventė pergalę. Esant rezultatui 0:2, sostinės klubo vartininkas puikiai atrėmė Tito Vitukyno smūgį ir išlaikė „Riterių“ viltį.

Ernestas Stočkūnas (Vilniaus „Riteriai“): Dažniausiai šis futbolininkas rungtyniauja dešiniajame gynybos krašte arba atlieka atakuojančio žaidėjo funkcijas, tačiau jau ne pirmą sykį patikimai pasirodo ir kairėje pusėje. Aktyviai į atakas jungęsis E. Stočkūnas atliko rezultatyvų perdavimą, po kurio „Riteriai“ pelnė pergalingą įvartį bei išsivežė svarbius 3 taškus iš uostamiesčio.

Ričardas Šveikauskas (Vilniaus „Riteriai“): Rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“ šis vidurio gynėjas pelnė jau trečią įvartį šiame sezone. Puikiai savo progas standartinių padėčių metu išnaudojantis futbolininkas nesuklydo ir pastarosiose rungtynėse – kaip ir ankstesniais epizodais, tiksliai smūgiavo galva. R. Šveikauskas yra vienas iš rezultatyviausių šio sezono A lygos gynėjų.

Justinas Januševskis (Vilniaus „Riteriai“): Pirmuoju smuiku dvikovoje Klaipėdoje griežė gynybines funkcijas atliekantys „Riterių“ žaidėjai – ne išimtis ir J. Januševskis. Pirmasis komandos simbolio šio sezono įvartis išplėšė Vilniaus klubui svarbią pergalę, kuri leido pranašumą nuo „Kauno Žalgirio“ padidinti iki 3 taškų.

Andro Švrljuga (Marijampolės „Sūduva“): Dar vienas solidus šio patyrusio 33-ejų metų kroato pasirodymas. A. Švrljuga aktyviai jungėsi į atakas ir sukūrė ne vieną dėkingą progą pasižymėti komandos draugams. Sykį tuo pasinaudojo Paulius Golubickas, kuris išvyniojo A. Švrljugos patiektą saldainį ir pelnė pergalingą įvartį.

Pavelas Krukas („Panevėžys“): Šis gynybines funkcijas aikštės viduryje atliekantis legionierius iš Baltarusijos pelnė po įvartį net trejose rungtynėse iš pastarųjų ketverių. Šį kartą P. Krukas pasinaudojo neužtikrintu „Sūduvos“ gynėjų žaidimu ir buvo išvedęs savo komandą į priekį. Po dvikovos Marijampolėje baltarusis kartu su Rafaeliu Ledesma yra pelnę po 3 įvarčius ir tai yra geriausias rezultatas „Panevėžio“ klube.

Paulius Golubickas (Marijampolės „Sūduva“): Dar sykį jaunasis „Sūduvos“ talentas rungtyniavo tiek efektyviai, tiek efektingai. 19-metis keliais individuliais reidais sudraskė oponentų gynybą, o antram kėliniui artėjant į pabaigą sulaukė daug laisvės baudos aikštelėje ir tiksliu smūgiu padovanojo Marijampolės ekipai devintą pergalę iš eilės.

Ovidijus Verbickas (Marijampolės „Sūduva“): O. Verbickas atsigriebė: rungtyniavo solidžiai ir pasižymėjo įvarčiu dvikovoje prieš komandą, su kuria kovodamas pirmame rate patyrė traumą ir buvo daugiau mėnesiui iškritęs iš rikiuotės. Saugas techniškai perkėlė kamuolį per „Panevėžio“ vartininką ir džiaugėsi pirmuoju taikliu smūgiu šio sezono A lygoje.

Ertonas Fejzullahu (Vilniaus „Žalgiris“): Po poros blankesnių pasirodymų patyręs puolėjas vėl blykstelėjo – šį kartą tada, kada „Žalgiriui“ labiausiai to reikėjo. Kauniečiai buvo išlyginę rezultatą, tačiau 88-ąją minutę E. Fejzullahu techniškai susistabdė kamuolį krūtine ir pasiuntė jį į vartus. Tai buvo antrasis puolėjo įvartis atstovaujant sostinės klubui A lygoje.

Rokas Krušnauskas („Kauno Žalgiris“): Panašu, kad Kauno SM „Tauro“ stadionas R. Krušnauskui yra sėkmingas – jame puolėjas per dvejas rungtynes pelnė visus 3 šiame sezone įmuštus įvarčius. Dubliu pasižymėjęs saugas sėkmingai naudojosi „Žalgirio“ gynėjų klaidomis, efektyviai realizavo progas ir įgavo puikią sportinę formą prieš „Kauno Žalgirio“ debiutą Europos lygoje. 

Liviu Antalis (Vilniaus „Žalgiris“): Daugiau nei mėnesį įvarčiu savo sąskaitos nepapildęs rumunas sukruto ir kamuolį į „Kauno Žalgirio“ vartus pasiuntė du kartus. Tai buvo pirmasis kartas šiame sezone, kai rezultatyviausias praėjusio sezono A lygos žaidėjas per mačą pasižymi dviem taikliais smūgiais. Puikus pasirodymas Kaune leido L. Antaliui su 6 įvarčiais įšokti į rezultatyviausių žaidėjų penketą.