A lygos favoritų dvikovoje – žalgiriečių pergalė

Sekmadienio vakarą sostinės LFF stadione vykęs Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ susitikimas baigėsi žalgiriečių pergale 1:0.

Nors tokio pobūdžio rungtynėms neretai būdingas atsargus futbolas, abi komandos iš karto ėmė demonstruoti, kad neketina užsiimti vadinama žvalgyba.

Vos prasidėjus susitikimui abipusiai aštrūs išpuoliai keitė vienas kitą. Labai arti tikslo buvo „Sūduvos“ saugas Ovidijus Virbickas, bet nesėkmingai nuo jo atšokęs kamuolys nusileido už vartų. Žalgiriečio Sauliaus Mikoliūno pavojingą smūgį atrėmė vartininkas Ivanas Kardumas.

Kai žaidimas aprimo, šeimininkai sudavė varžovams kirtį. 26 minutę aikštės viduryje Marko Tomičius išmušė kamuolį Tosaintui Rickettsui iš po kojų, Tomislavas Kišas apsikeitė perdavimais su Pau Moreriu ir tolimu smūgiu pelnė įvartį.

Tai buvo jau 6–asis T. Kišo tikslus smūgis šį sezoną.

Vilniečių džiaugsmą pritemdė atsinaujinusi Livio Antalio trauma – 37 minutę rumunas pasiprašė pakeičiamas.

Pirmas kėlinys baigėsi „Sūduvos“ saugo Grato Sirgėdo prasiveržimu ir smūgiu greta virpsto.

Po pertraukos „Žalgirio“ futbolininkai stengėsi sulėtinti žaidimo spartą. Tuo metu „Sūduva“, į aikštę metusi jaunąjį Paulių Golubicką, vis labiau įsitvirtino aikštės viduryje ir reguliariai kėlė įtampą vilniečių gynybai.

Nuobodžiauti neteko ir I. Kardumui. Antro kėlinio viduryje „Sūduvos“ vartų sargas į kampinį nukreipė S. Mikoliūno iš toli smūgiuotą kamuolį.

Nors žalgiriečiai kurį laiką buvo atidavę varžovams iniciatyvą, tačiau čempionams sukurti galimybių rezultatui išlyginti neleido, pasitikdavo juos iš arti ir nevengdavo paspausti. Tuo metu būdami su kamuoliu patys, vilniečiai neskubėdavo, taip vargindami oponentus.

Solidžiai sužaidęs „Žalgiris“ iškovojo svarbią pergalę, minimalia persvara palaužęs čempionus.

Turnyrinė lentelė:

<iframe frameborder="0"  scrolling="no" width="500" height="242" src="https://www.fctables.com/lithuania/a-lyga/iframe/?type=table&lang_id=2&country=127&template=148&team=&timezone=Europe/Vilnius&time=24&po=1&ma=1&wi=1&dr=1&los=1&gf=1&ga=1&gd=1&pts=1&ng=0&form=0&width=500&height=242&font=Verdana&fs=12&lh=22&bg=FFFFFF&fc=333333&logo=1&tlink=1&scfs=22&scfc=333333&scb=1&sclg=1&teamls=80&ths=1&thb=1&thba=FFFFFF&thc=000000&bc=dddddd&hob=f5f5f5&hobc=ebe7e7&lc=333333&sh=1&hfb=1&hbc=1ac929&hfc=FFFFFF"></iframe><div style="text-align:center;"></div><a href="https://www.fctables.com/lithuania/a-lyga/" rel="nofollow">

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...