A lyga: sidabras, motyvacinis vaizdo klipas ir pirotechnikos spektakliai

Sidabras. Pakruojo "Kruojos" futbolininkai klubo istoriją perrašė savo stadione. Sužaidę 2:2 su "Trakais", jie užsitikrino antrąją vietą galutinėje rikiuotėje. Į tokias aukštumas "Kruoja" per savo istoriją dar niekada nebuvo užkopusi.

Nusivylimas. Nors ir sutriuškino Alytaus "Dainavą" 6:0, Marijampolės "Sūduva" atsisveikino su viltimi iškovoti medalius. Marijampoliečiams nepalankiai susiklostė dvikovos Pakruojyje ir Panevėžyje, kur Klaipėdos "Atlantas" 3:0 įveikė "Ekraną". Net jei taškais aplenks "Trakus" ir pavys "Atlantą","Sūduva" pralaimės bronzą klaipėdiečiams, turintiems geresnį tarpusavio rungtynių balansą. Į ketvirtą poziciją, o tuo pačiu - ir Europos turnyrų zoną Marijampolės komanda pretenduos tik tuo atveju, jei trakiškiai paskutiniame ture neįveiks "Dainavos". Be medalių "Sūduva" lieka antrą kartą iš eilės. Prieš tai ant prizininkų pakylos ši komanda be pertraukų kopė ketverius metus.

Situacija. Prieš paskutinįjį "SMScredit.lt  lygos" čempionato turą "Atlantas" perėmė situacijos kontrolę iš "Trakų". Pergalė namuose prieš visus sezono tikslus jau pasiekusią "Kruoją" uostamiesčio komandai garantuotų bronzą. Trakiškius į trečiąją vietą mestelėti gali tik Pakruojo futbolininkų pagalba.

Lenktynės. Rezultatyviausias lygos žaidėjas Niko Tokičius iš "Šiaulių" 3:1 laimėtoje dvikovoje su Gargždų "Banga" kamuolį į tinklą siuntė dukart. Tačiau ambicijų užkopti į sąrašo viršūnę neatsisako ir Linas Pilibaitis, dviem tiksliais smūgiais prisidėjęs prie "Žalgirio" pergalės 6:1 prieš "Klaipėdos granitą". "Šiaulių" kroatas dabar yra įmušęs 19 įvarčių, L.Pilibaitis - dviem mažiau.

Žaibas. Jis Pakruojyje į "Trakų" laivą trenkė tada, kai jau atrodė, kad virš senosios sostinės riterių - giedras dangus. Žemė iš po komandos kojų išslydo 92-ąją min. - kilus sumaiščiai baudos aikštelėje kamuolys atšoko į savo vartus nuo Andriaus Lipskio, "Kruoja" sužvejojo tašką, o kartu - ir sidabrą.

Filmas. Prieš rungtynes Pakruojo futbolininkams buvo parodytas motyvacinis vaizdo klipas, kuriame sėkmės jiems linkėjo artimieji ir gerbėjai. Klipas slapčia nuo futbolininkų buvo nufilmuotas ir sumontuotas klubo administracijos iniciatyva.

Žinia. "Kruojos" ir "Trakų" rungtynių rezultatą "Atlanto" futbolininkai sužinojo autobuse važiuodami žaisti į Panevėžį. "Tai mums suteikė papildomų jėgų. Supratome, kad dabar daug lengviau, nes viskas priklauso tik nuo mūsų", - neslėpė klaipėdiečių treneris Konstantinas Sarsanija.

Dūmai. "Ekrano" gerbėjai iš "Pirmosios armados" tribūnoje rengė pirotechnikos spektaklius, dėl kurių teisėjams dukart teko nutraukti žaidimą. Kai tai įvyko antrą sykį, "Atlanto" futbolininkai buvo labai nepatenkinti, nes teisėjo švilpukas nuaidėjo Donatui Kazlauskui mušant savo trečiąjį įvartį šiose rungtynėse. Įvartis nebuvo įskaitytas, bet dvikovos baigtis tuo metu jau buvo aiški. Su savo "Aukštaitijos" stadionu "Ekranas" šiemet atsisveikino apgaubtas dūmų kamuolių. Simboliška - didesnę sezono dalį Panevėžio klubas klaidžiojo finansinių ir organizacinių problemų ūke.

142. Po triuškinamo pralaimėjimo "Sūduvai" iki tokio skaičiaus išaugo šių metų "SMScredit.lt A lygoje" "Dainavos" praleistų įvarčių statistika. Vis dėlto visų laikų antirekordas užfiksuotas turbūt nebus - 2007-aisiais varžovai į Visagino "Intero" vartus įmušė 154 sykius.

Paradoksas. "Sūduva" lieka be medalių, nors nuo gegužės pradžios pralaimėjo vos trejas rungtynes iš 24. Visas jas - "Kruojai".

Liūnas. Kapituliavusi prieš "Šiaulių" futbolininkus "Banga" pralaimėjo devintąsias iš dešimties pastarųjų rungtynių. Penkis sezonus iš eilės šeštąją vietą lygoje užėmę gargždiškiai šįkart liks priešpaskutiniai, devinti. Tai, kad po pirmojo rato komanda buvo antra, dabar - tik gražus prisiminimas. Laimėję "Šiauliai" aplenkė "Klaipėdos granitą" ir pakilo į septintąją turnyro lentelės vietą.

Grįžo. "Žalgiris" Klaipėdoje smaginosi mušdamas įvarčius. Į čempionų gretas grįžęs brazilas Adi, dėl traumos nerungtyniavęs daugiau nei keturis mėnesius, pasižymėjo dukart. Treneris Marekas Zubas suteikė šansą "SMScredit.lt A lygoje" debiutuoti dar vienam čempionų dublerių komandos žaidėjui - septyniolikmetis Justas Lasickas žaidė beveik 70 minučių.

Vartai. Po to, kai Aivaras Bražinskas sužaidė rankomis už baudos aikštelės ribų ir buvo pašalintas iš aikštės, į juos teko stoti "Žalgirio" gynėjui Mantui Fridrikui. Šis per ketvirtį valandos įvarčio nepraleido. "Reikės skirti jam dvigubą premiją - kaip gynėjui ir kaip vartininkui", - pajuokavo M.Zubas.

Raudona. A.Bražinskas nebuvo vienintelis, pamatęs prieš save raudoną kortelę. Pačioje rungtynių pabaigoje už šiurkščią pražangą iš aikštės buvo išvytas ir "Klaipėdos granito" gynėjas Rytis Pilotas.

Nerijus Kesminas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...