A lyga: "Riteriai" atsilaikė Panevėžyje ir pradėjo pergalių seriją

Vilniaus „Riteriai“ Lietuvos futbolo A lygoje iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Sostinės ekipa po labai atkaklios kovos 5-ojo turo susitikime išvykoje 2:1 (1:0) įveikė čempionato debiutantą „Panevėžį“.

Pirmame kėlinyje aktyviai rungtyniavo „Trakų“ atakų lyderis Teremas Moffi. 19-metis puolėjas iš Nigerijos kėlė daug rūpesčių „Panevėžio“ gynybai, tačiau savo ketvirtąjį įvartį šiame sezone pelnė tolimu smūgiu.

24-ąją minutę T. Moffi susistabdė kamuolį maždaug 25 metrų atstumu nuo vartų bei galingu smūgiu nuginklavo Marių Suvaizdį.

Pirmame kėlinyje svečiai neišnaudojo dar kelių dėkingų progų, bet rezultatą padvigubino 54-ąją minutę. Donatas Kazlauskas atliko perdavimą Artiomui Gurenkai, kuriam beliko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Tai buvo antrasis baltarusio įvartis sugrįžus į Lietuvą.

Tokia įvykių eiga pažadino „Panevėžį“ ir šis jau kitos atakos metu sušvelnino rezultatą. 56-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Tadas Eliošius gražiu smūgiu vienu lietimu atgaivino intrigą. Tiesa, vartų sargui Tomui Švedkauskui buvo sunku išgelbėti savo komandą, kadangi kamuolys šiek tiek galva lietė Justinas Januševskis.

Po įmušto įvarčio panevėžiečiams užaugo sparnai: porą sykių komandą gelbėjo T. Švedkauskas, o sykį vartininkas savo komandai niekuo padėti jau nebegalėjo.

Pauliaus Janušausko smūgiuotas kamuolys skriejo į vartus, tačiau Pavelas Krukas neapdairiai jį pamušė į vartus – buvo užfiksuota nuošalė.

„Riteriai“ šiaip ne taip atsilaikė ir iškovojo antrą pergalę iš eilės, Panevėžio ekipa su vienu tašku lieka turnyro lentelės apačioje.

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...