A lyga: Įspūdinga "Žalgirio" ir "Riterių" dvikova baigėsi lygiosiomis

Po septynerių metų pertraukos į Lietuvos futbolo A lygą sugrįžęs sostinės derbis padovanojo labai daug nuožmios kovos ir emocijų.

3-iojo susitikime Vilniaus „Žalgiris“ paskutinėmis mačo akimirkomis pelnė įvartį ir išplėšė tašką akistatoje su „Riteriais“ – 1:1 (0:0).

Žalgiriečiai, nepaisant to, jog jau 5-ąją minutę dėl traumos buvo pakeistas Liviu Antalis, susitikimą pradėjo sėkmingiau ir susikūrė keletą dėkingų progų įvarčiams.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Matas Vareika smūgiavo greta virpsto, o po kelių minučių po Victoro Perezo perdavimo arti tikslo buvo rezultatyviausias čempionato žaidėjas Tomislavas Kišas.

Antroje kėlinio pusėje „Riteriai“ atsakė pavieniais išpuoliais, savo ruožtu, žalgiriečiai dažniausiai smūgiuodavo iš toli, tačiau Tomas Švedkauskas arti akimis palydėdavo kamuolius, arba užtikrintai susitvarkydavo su savo užduotimis.

Be to, pirmame kėlinyje priverstinai buvo pakeistas ir dar vienas žalgirietis. Vietoje traumą patyrusio Venelino Filipovo į aikštę žengė Rolandas Baravykas.

Antrą kėlinį nominalūs aikštės šeimininkai pradėjo ryžtingiau, tačiau „Riteriams“ pavyko nuslopinti „Žalgirio“ atakas. Vis dėlto 76-ąją minutę žalgiriečiai buvo arti tikslo: po puikaus M. Vareikos reido iš arti į virpstą smūgiavo T. Kišas.

83-iąją minutę derbio emocijų neatlaikė Mevlanas Adili – vidurio gynėjas grubiai prasižengė prieš Donatą Kazlauską ir buvo pašalintas iš aikštės.

Netrukus tiek D. Kazlauskas, tiek į „Riterių“ klubą grįžęs Artiomas Gurenka netramdė emocijų. 90-ąją minutę po lietuvio perdavimo legionierius iš Baltarusijos prasiveržė arčiau vartų ir tiksliai smūgiavo į artimąjį vartų kampą.

Vis dėlto žalgiriečiai parodė charakterį iš išplėšė tašką. Gražios atakos metu V. Perezas perdavė kamuolį R. Baravykui, kuris įspūdingu smūgiu į tolimąjį vartų kampą pelnė savo pirmąjį įvartį per visą karjerą A lygoje.

<iframe width="500" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/macIAeFhOaQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...