A lyga: "Dainava" sugebėjo atimti taškus iš "Sūduvos" (VIDEO)

Marijampolės „Sūduva“ neiškovojo pergalės jau penktose rungtynėse iš eilės ir dar labiau sukomplikavo savo padėtį kovoje dėl medalių. Suvalkijos klubas „SMScredit.lt A lygos“ XXVI-ojo turo akistatoje namuose nesugebėjo įveikti vienvaldės turnyro autsaiderės Alytaus „Dainavos“. Marijampoliečiai neatrakino alytiškių vartų - mačas pasibaigė be įvarčių 0:0. Dzūkai iškovojo pirmąjį tašką rungtyniaudami išvykose ir trečią kartą išsaugojo savo vartus „sausus“. 

Viso pirmojo kėlinio metu iniciatyva priklausė šeimininkams, tačiau dzūkų gynyba laikėsi užtikrintai ir neleido „Sūduvos“ futbolininkams kurti pavojingų išpuolių.

20-ąją minutę smūgį į vartų plotą atliko aktyviai rungtyniavęs ispanas Carlosas Martinezas Aibaras, tačiau legionieriaus smūgiuotą kamuolį atmušė Kornelijus Timofejevas.

Kėliniui artėjant į pabaigą po perdavimo iš krašto Tomas Radzinevičius galėjo išvesti savo komandą į priekį. Šį kartą įvarčių badą jaučiantis puolėjas atsidūręs gana dėkingoje padėtyje nepasiekė skersuoto kamuolio.

Sirgaliai buvo pašokę iš savo vietų 44-ąją minutę, kai puikiu smūgiu vartų konstrukciją sudrebino šeimininkų klubo saugas Arminas Vaskela. Didelį dėmesį savo vartų saugumui skyrę svečiai varžovų vartams mėgino grasinti tik standartinių padėčių metu arba Favouro Aniekano bei Renaldo Stankevičiaus individualiais reidais.

Pirmoje rungtynių pusėje blankiai žaidę „Sūduvos“ futbolininkai po pertraukos suaktyvėjo. Po keitimo aikštėje pasirodęs Karolis Chvedukas į žaidimą įsitraukė labai aktyviai ir smūgiu galva privertė paplušėti K.Timofejevą. Netrukus pavojingai smūgiavo Milošas Kovačevičius, gynėjo smūgiuotas kamuolys skriejo visai šalia vartų.

Įvartis į „Dainavos“ vartus brendo, tačiau šeimininkams džiaugtis neleido K.Timofejevas, vartininkas išgelbėjo komandą nuo labai pavojingų A.Vaskelos bei Maximiliano Ugge smūgių. „Sūduvos“ atakų škvalas ir toliau tęsėsi, tačiau tiek po keitimo aikštėje pasirodžiusio Mindaugo Grigaravičiaus, tiek Mariaus Činiko smūgiuoti kamuoliai tikslo nepasiekė.

Rungtynių pabaigoje šeimininkams lemiamo šturmo nepavyko sukurti, dzūkai patikimai gynėsi ir bandė ieškoti savo galimybių kontratakose, kurios nesukeldavo gynėjams ir vartininkui didelių rūpesčių. Neišnaudoję idealių progų antrajame kėlinyje šeimininkai buvo priversti palikti aikštę iškovoję vos tašką.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...