A lyga: "Atlantas" susitvarkė panevėžiečiais

Šiandien šalies A lygos šeštojo turo rungtynes FK „Panevėžys“ žaidė išvykoje su Klaipėdos „Atlantu“. Šį susitikimą panevėžiečiai pralaimėjo rezultatu 1:2 (0:1).

Abi komandos rungtynes pradėjo nuo žvalgybos ir pirmąsias dešimt minučių veiksmas vyko daugiausiai aikštės viduryje. 11-ąją susitikimo minutę panevėžiečiai surengė pavojingą išpuolį, bet iš arti Rafaelio Ledesmos smūgiuotą kamuolį „Atlanto“ vartininkas nukreipė į kampinį.

15-ąją mačo minutę netoli šeimininkų baudos aikštelės buvo pargriautas Andrejus Karvackis, bet R. Ledesmos smūguotas kamuolys praskriejo šalia varžovų vartų.

Pirmoje kėlinio pusėje panevėžiečiai kėlė tris kampinius prie šeimininkų vartų, bet pavojingų momentų sukurti napavyko.

23-ąją susitikimo minutę klaipėdiečiai kėlė pirmąjį kampinį prie svečių vartų. Baudos aikštelėje laisvas kamuolį priėmęs Andrius Bartkus iš dėkingos padėties šovė virš vartų. Greitai šeimininkai bandė tiksliu perdavimu į dėkingą smūgiui padėtį išvesti Darvydą Šerną, bet „Panevėžio“ vartininkas Marius Suvaizdis akimirka greičiau nei patyręs šeimininkų puolėjas suspėjo prie kamuolio. Įsiminė ir Deivido Dobricevo bei Vytauto Lukšos pavojingi smūgiai.

39-ąją minutę „Panevėžio“ futbolininkai turėjo neblogą progą pelnyti pirmąjį rungtynių įvartį. R. Ledesma tiksliai pakėlė kamuolį į klaipėdiečių baudos aikštelę, kur Vytas Gašpuitis galva tiksliai numetė kamuolį Mantui Fridrikui. „Panevėžio“ komandos gynėjo stipriai smūgiuotą kamuolį „Atlanto“ vartininkas Krišjanis Zviedris nukreipė į kampinį.

Po to kai panevėžiečiams pakėlė kampinį, šeimininkai iš karto surengė greitą išpuolį, kurio meru D. Dobricevas iš arti pasiuntė kamuolį į „Panevėžio“ vartus. Jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką R. Ledesma pakėlė kamuolį į šeimininkų baudos, bet V. Gašpuitis iš dėkingos padėties nepataikė į kamuolį.

Poilsio komandos išėjo „Atlantui“ pirmaujant rezultatu 1:0.

Jau pirmoji šeimininkų ataka antrojo kėlinio pradžioje baigėsi dar vienu įvarčiu į „Panevėžio“ vartus. Patyręs D. Šernas tiksliu smūgiu nuginklavo panevėžiečių vartininką M. Suvaizdį.

Panevėžiečiai nenuleido rankų ir stengėsi kovoti iį visų jėgų. 64-ąją susitikimo minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Sigitas Urbys iš dėkingos padėties smūgiavo per silpnai ir šeimininkų vartininkas sugavo kamuolį.

68-ąją sustikimo minutę panevėžiečiams pagaliau pavyko įmušti. Komandos kapitonas Paulius Janušauskas iš 16 metrų nuotolio puikiu smūgiu į viršutinį vartų kampą nuginklavo „Atlanto“ vartininką ir sušvelnino rezultatą.

Antrajame kėlinyje „Panevėžio“ gretose po keitimų aikštėje pasirodė ne tik Sigitas Urbys, bet ir Tadas Eliošius bei ir Tomas Salamanavičius. Rungtynėms artėjant prie pabaigos panevėžiečiai apgulė šeimininkų vartus ir paskutinąją mačo minutę turėjo progą išlyginti rezultatą, bet „Atlanto“ vartininkas sugebėjo kamuolį nukreipti į kampinį. Susitikimą FK „Panevėžys“ pralaimėjo rezultatu 1:2.

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...