A. Čeferinas: "Jeigu negalėsime pratęsti sezono iki birželio pabaigos, realu, kad jį nutrauksime" © JumpStory nuotr.

UEFA prezidentas Aleksanderas Čeferinas tvirtina, kad organizacija yra paruošusi bent tris scenarijus likusiai sezono daliai, tačiau galimybė, kad jis sezonas taip ir nebus pratęstas – vis dar išlieka.

Praėjusią savaitę UEFA dėl klubų jau ryžosi atidėti Europos čempionatą. Planuojama, kad komandos į aikštę galės grįžti gegužės mėnesį, tačiau koronaviruso krizė, ypatingai Europoje, palieka nemažai abejonių.

"Šiame dramatiškame laikotarpyje svarbiausias dalykas yra žmonių sveikata ir tai, kaip išsikapstyti iš šios krizės", – bendraudamas su "La Repubblica" teigė A. Čeferinas. – Ši futbolo sezono pauzė parodo, kad sustojo visa Europa ir pasaulis."

"Mes nežinome, kada baigsis pandemija, tačiau turime paruošę A, B ir C planus. Palaikome kontaktą su lygomis, klubais ir kitomis grupėmis. Tiesiog dabar reikia laukti, kaip ir bet kuriam sektoriui", – tęsė UEFA prezidentas.

Paprašytas plačiau pakomentuoti galimus tolimesnio sezono scenarijus, A. Čeferinas sakė: "Sezonas gali būti pratęstas gegužės ar birželio viduryje, taip pat pačioje birželio pabaigoje. Jeigu to nepavyks padaryti, tuomet sezonas greičiausiai bus baigtas.

Taip pat yra pasiūlymas baigti šį sezoną kito sezono pradžioje, kas reikštų, kad 2020-21 m. sezonas prasidėtų vėliau nei įprastai. Pažiūrėsime ir įvertinsime visus pasiūlymus, kurie vienai ar kitaip palies klubus bei lygas."

Paklaustas, ar komandos sezoną gali būti priverstos baigti žaisdamos be žiūrovų, UEFA vadovas pridūrė: "Tai sunkiai įsivaizduojamas scenarijus, tačiau tikslaus atsakymo dar neturime.

Jeigu nebus jokių kitų alternatyvų, manau, kad Europos šalių čempionatai gali vykti pagal tokią tvarką. Tačiau galiu pasakyti tiek, kad kol kas tikrai negalvojame UEFA turnyrų (ČL ir EL – red.) finalus organizuoti už uždarų durų."

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...