50-ąjį karjeros "hat-tricką" įmušęs L. Messi atvedė "Barcą" į sunkią pergalę Sevilijoje

Šeštadienį Ispanijos "La Liga" pirmenybėse žaidžiamos ketverios 25-ojo turo rungtynės.

Intriguojanti akistata įvyko Sevilijoje, kur savo žiūrovų palaikoma "Sevilla" priėmė "Barcelona" futbolininkus. Net du kartus rungtynėse pirmavę andalūzai vėl pajuto Lionelio Messi jėgą – argentiniečio įvarčiai garantavo katalonams itin svarbią pergalę kovoje dėl titulo.

Šeimininkams susitikimas prasidėjo puikiai – 22-ąją minutę Jesusas Navasas išvedė "Sevilla" į priekį. Visgi katalonai į tai netruko atsakyti – vos po keturių minučių fantastišku smūgiu rezultatą išlygino Lionelis Messi.

Tai "Sevilla" komandos iš pusiausvyros neišvedė – 42-ąją minutę po puikaus Pablo Sarabia perdavimo vėl pranašumą šeimininkams sugrąžino netikėtai baudos aikštelėje atsidūręs gynėjas Gabrielis Mercado.

Antrajame kėlinyje "Sevilla" nebežaidė taip energingai, o tai leido "Barcai" visiškai perimti mačo kontrolę.

67-ąją minutę rezultatas vėl tapo lygus – dar vieną nuostabų įvartį įmušė Lionelis Messi. Ties tuo argentiniečio šou nesibaigė – 83-ąją minutę Mess pasiekė ir trečiąją savo įvartį, tiesa, šį kartą svečius lydėjo sėkmė, nes kamuolys po rikošeto nuriedėjo tiesiai prie saugo kojų, kuris iš kelių metrų perkėlė kamuolį per vartininką.

Galutinį tašką pačioje susitikime pabaigoje padėjo ir savo įvarčių sausrą nutraukė Luisas Suarezas, pasižymėjęs ne po bet ko, o L. Messi perdavimo.

Antrąją pergalę iš eilės pasiekusi "Barca" nuo antroje vietoje esančios "Atletico" ekipos bent laikinam atsiplėšė iki 10 taškų. "Sevilla" po pralaimėjimo prarado vietą didžiajame ketverte.

Į ketvirtąją poziciją pasistūmė sensacingai šiame sezone rungtyniaujanti Madrido "Getafe". Ispanijos sostinės komanda įveikė "Rayo Vallecano" ir prieš andalūzus įgijo dviejų taškų pranašumą.

Dar kitame mače "Alaves" ir "Celta" išsiskyrė nulinėmis lygiosiomis, o Bilbao "Athletic" minimaliu skirtumu įveikė "Eibar".

Rezultatai:

"Sevilla" 2 - 4 "Barcelona"
22' [1 - 0] J. Navas
26' [1 - 1] L. Messi
42' [2 - 1] G. Mercado
67' [2 - 2] L. Messi
85' [2 - 3] L. Messi
90+3' [2 - 4] L. Suarez

"Getafe" 2 - 1 "Rayo"
28' [1 - 0] J. Mata
58' [1 - 1] R. De Tomas
68' [2 - 1] J. Molina

"Alaves" 0 - 0 "Celta"

"Athletic" 1 - 0 "Eibar"
1' [1 - 0] R. Garcia

Turnyrinė lentelė: