Vilniuje iškils naujas stadionas © MB „Neue architektūra“

Vilniuje bus pastatytas naujas futbolo stadionas.

Trečiadienį paskelbta, kad nekilnojamo turto agentūra „Hanner“ bei buvęs garsus Lietuvos futbolininkas Darvydas Šernas surėmė pečius, jog Lazdynų mikrorajone būtų pastatytas stadionas.

Planuojama, kad Bukčių gatvėje esančiame futbolo stadione bus įrengta tarptautinius standartus atitinkanti aikštė su dirbtine danga, taip pat bus renovuota pagrindinė, iki 300 žmonių talpinanti tribūna, sutvarkytos sėdimos vietos ir įrengtas stogas. Žiūrovų ir stadiono lankytojų poreikius tenkins specialus modulinį kavinės pastatą. Kitoje aikštės pusėje pastatytame moduliniame pastate bus įrengti persirengimo kambariai ir dušai, sporto salė ir administracinės VFA patalpos. Taip pat ketinama įrengti stadiono apšvietimą, sutvarkyti privažiavimo kelius bei parkavimo vietas.

„Pagal dabartinius parametrus mūsų stadionas atitiks UEFA I kategorijos stadionams keliamus reikalavimus, su galimybe ateityje siekti ir aukštesnės kategorijos. Visgi, svarbiausia ne kategorijos, o pats faktas, kad mūsų akademijos aukėtiniai pagaliau turės savo namus. Neabejoju, kad tai suteiks dar daugiau motyvacijos mūsų auklėtiniams bei treneriams, pakils ir treniruočių kokybė, o mūsų akademijos vaikai turės geriausias sąlygas tobulėti ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje“, – teigė VFA bendraįkūrėjas ir vadovas D. Šernas.

Skelbiama, kad projekto vertė siekia maždaug 2,5 mln. eurų.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

Komentuoti

Prisijungti su FB