Skandalinga Ispanijos futbolo federacijos istorija – tęsiasi © AP nuotr.

Po sėkmingai Ispanijos moterų nacionalinei rinktinei pasibaigusio pasaulio čempionato iki dabar nerimsta aistros dėl šios šalies futbolo federacijos prezidento Luiso Rubialeso veiksmų.

Per medalių įteikimo ceremoniją L. Rubialesas į lūpas netikėtai pabučiavo Ispanijos rinktinės futbolininkę Jennifer Hermoso, kuri vėliau viešai pasisakė apie situaciją ir pasakė, kad bučinys jai nepatiko. Vėliau, persirengimo kambaryje L. Rubialesas vėl pasielgė nesuvokiamai, kai apsikabino J. Hermoso ir pasakė: „Mes švęsime Jenni ir Luiso Rubialeso vestuves, Ibizoje.“ Tokie nesuvokiami veiksmai iššaukė daug reakcijų socialinėje erdvėje, savo žodį tarė klubai, žaidėjai.

Vėliau prezidentas buvo suspenduotas, be to, pasitraukė beveik visas moterų rinktinės štabas. J. Rubialesui skirtas laikinas 90-ies dienų suspendavimas, jis negalės atlikti jokių su futbolu susijusių veiksmų nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu. Taip pat jam uždrausta bendrauti su Ispanijos rinktinės futbolininkėmis.

Prezidentas iš pradžių užsipuolė jį kritikavusius, nepripažino savo elgesio, bet vėliau atsiprašė ir pareiškė, kad prieš kaltinimus ginsis teisiškai, „kad tiesa nugalėtų ir būtų įrodytas jo visiškas nekaltumas“.

Vieni garsiausiu Ispanijos futbolininkų išreiškė savo nuomones:

Ikeras Casillasas: „Šias 5 dienas turėtume skirti savo šalies futbolininkėms! Iš džiaugsmo, kurį jos mums visiems suteikė! Pasigirti titulu, kurio neturėjome moterų futbole, bet...“

Itin aiškiai savo nuomonę išreiškė Andresas Iniesta: „Po to, kas nutiko šią savaitę, norėčiau išreikšti savo liūdesį, kaip žmogaus, kaip trijų dukterų tėvo, kaip vyro ir kaip futbolininko, susidūrus su įvykiais, kuriuos išgyvename futbole ir aplink Ispanijos moterų komandą.

Manau, kad negalime toleruoti tokių veiksmų, kokius matėme ir kurie suteršė tokį svarbų etapą kaip pasaulio čempionato laimėjimas. Neįsivaizduoju jausmo, kurį dabar turi visos nacionalinės komandos žaidėjos, matydamos, kaip jie nekalba apie puikų turnyrą ir fantastišką futbolą, kurio mus visus išmokė. Gaila, kad graži istorija, kurią daugelis žaidėjų sukūrė per tiek metų, tapo purvina.

Vietoj to, mes turėjome taikstytis su prezidentu, kuris išlaikė savo pareigas, kuris nepripažino, kad jo elgesys buvo nepriimtinas ir kenkia mūsų šalies įvaizdžiui ir mūsų futbolui visame pasaulyje.“

„Sevilla“ klubas tarė aiškią žinutę rungtynių apšilimo metu (ant marškinėlius ispaniškai parašyta „tai baigta“):

Šiomis dienomis iškilo dar viena istorija, kuri vėl sugrąžino aistras ir istoriją į viešumą. Luiso Rubialeso motina paskelbė bado streiką, kad apgintų savo sūnų, kenčiantį nuo „nežmoniškos medžioklės“.

Ji užsidarė „Divina Pastora de Motril“ bažnyčioje ir prašo J. Hermoso „pasakyti tiesą“ ir „išlaikyti versiją, kurios laikėsi įvykių pradžioje“.

Graudi ir labai neskani istorija, kurių futbole reiktų kuo mažiau.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

Komentuoti

Prisijungti su FB