E. Jankauskas džiaugėsi dėl parodyto charakterio © lff.lt nuotr.

Lietuvos futbolo rinktinė pirmadienio vakarą kontrolinėje akistatoje išvykoje 0:0 išsiskyrė su Graikijos futbolininkais.

Graikai ne sykį buvo prispaudę lietuvius prie jų vartų, tačiau patikimai besigynę svečiai kartu su puikų mačą sužaidusiu vartininku Emilijumi Zubu išlaikė vartus sausus.

Po dvikovos mačą reziumavo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

„Labai džiaugiuosi, kad sunkiais momentais komanda parodė tikrą charakterį, tikrą pasiaukojimą. Ne viskas šiandien buvo taip, kaip mes norėtume, turėjome daug sunkių momentų, žaidėme prieš labai staigią, greitą, technišką komandą, tai tikrai turėjome sunkių atkarpų, tačiau vyrai atidavė visas jėgas, už tai esu jiems labai dėkingas.

Bandėme žaisti, prie tokio spaudimo sugebėjome susikurti keletą gerų momentų, iniciatyva daugiau priklausė mūsų priešininkams, bet mane sužavėjo vyrų charakteris, noras aukotis už komandą, vienas kito palaikymas. Reikia praeiti ir pro tokias rungtynes, kad komanda tikrai taptų vieninga, komanda, kuri būtų pasiruošusi ir sunkiems momentams, be kurių šis žaidimas nėra įmanomas“, – mintimis po mačo dalinosi strategas.

Lietuvių darbą iliustruoja ir didelis blokuotų smūgių skaičius – būtent tokiu būdų lietuviai ne sykį gynė savo vartus.

„Blokavome daug priešininkų smūgių, reikėjo padirbėti ir vartininkui, ir gynybos linijai, ir saugai padėjo. Gynėmės visa komanda, bandėme išeiti į greitas atakas, tada irgi dalyvavo visa komanda. Manau, kad šios rungtynės turiniu nebuvo tokios turiningos kaip praeitos, bet šiandien teko patreniruoti kitas, charakterio savybes, bet tokia patirtis taip pat yra vertinga ir dar kartą norėčiau padėkoti vyrams, A lygos komandų treneriams, kurie tuos žaidėjus ruošia, turėjome gerą ryšį su treneriais, vis informuodavo mus apie žaidėjų būklę, pasiruošimą.

Apibendrinant – tai yra bendras mūsų Lietuvos futbolo rezultatas, tai turbūt yra ta pozityviausia žinutė, kurią norėčiau pasiųsti Lietuvos futbolo mylėtojams“, – sakė E. Jankauskas.

Antrame kėlinyje vidurio gynėjų tandemą rinktinėje sudarė itin jauni futbolininkai – Kipras Kažukolovas bei Vilius Armalas, bet treneris liko patenkintas jų pasirodymu.

„Jiems nebuvo lengvos rungtynės, bet išstovėjome. Aš visos komandos žaidimą vertinu gerai, kada nesisekė – jie nenuleido rankų, bandė taisyti klaidas. Aišku, tų klaidų gal buvo per daug, patys tai suprantame, žaidėjai tai žino. Mums reikia daug kur pasitempti, bet po tų nesėkmingų veiksmų visada turėjome reakciją, tai šita savybė ir džiugina“, – dėstė specialistas.

Liaupsių susilaukė ir įspūdingą mačą sužaidęs bei ne sykį vartus sėkmingai gynęs Emilijus Zubas.

„Jis šiandien, ko gero, buvo geriausias žaidėjas aikštėje. Tikrai manęs  nenustebino, žinau jo galimybes, jo pozityvumą ir atsidavimą, tai yra svarbūs elementai rinktinėje. Turėjo tikrai geras rungtynes“, – apie savo vartų sargą kalbėjo treneris.

Pačiam jam tai buvo pirmoji stovykla antrą sykį grįžus prie rinktinės vairo, jis dar kartą priminė, kad priima tai kaip iššūkį ir nesirengia nuo jo trauktis.

„Tai yra iššūkis, juos galima arba priimti arba nuo jų bėgti. Nežinau, kaip vertinti tai, bet jei kažkas nepavyko iš pirmo karto – reikia bandyti antrą“, – sakė treneris.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...