J.Jesusas: prieš "Juventus" Turine žaisime atakuojantį futbolą © Eurofootball.lt
Lisabonos „Benfica“ ekipos vairininkas Jorge Jesusas žada atakuojantį futbolą atsakomosios UEFA Europos lygos pusfinalio rungtynėse su „Juventus“.

Pirmąjį mačą portugalai savo aikštėje laimėjo rezultatu 2:1 dėka vėlyvo Rodrigo Limos įvarčio, tačiau net ir įgytas pranašumas neleidžia treneriui pagalvoti apie gynybines taktikas.

„Įvartis mums yra būtinybė. Tam turime reikalingų žaidėjų. Jų talentas ir charakteris yra kaip tik tai, kas leis mums žaisti atakuojantį futbolą, – patikino strategas. – „Juventus“ puikiai žino, kokį potencialą turime puolime. Nesame pratę prie jų žaidimo stiliaus, todėl pasiekti teigiamam rezultatui teks ieškoti mums neįprastų būdų“.

„Į Turiną atvykome turėdami pranašumą po pirmųjų rungtynių. Nors tai ir bus labai sunkus mačas, mes liksime savimi. Nepriklausomai nuo to, kaip pradėsime rungtynes, įvartis bus mūsų tikslas. Viskas priklausys nuo susitikimo eigoje besiklostančių aplinkybių. Iki pusfinalio nužygiavusi „Juventus“ komanda įrodė savo klasę, tačiau šioms rungtynėms ruošimės lygiai taip pat, kaip ir kitoms“.

Šią savaitę „Benfica“ klubo atstovų pareiškimai, jog UEFA tyčia siekia pagelbėti „Juventus“ ekipai patekti į finalą, sukėlė nemažai kontraversijų, tačiau portugalų ekipos pergalių kalvis atsisakė leistis į tuščias kalbas.

„Svarbiausia tinkamai nusiteikti rungtynėms. Aš su visa komanda tokių kalbų neaptarinėjame. Šie komentarai greičiausiai buvo tik diversija sumažinti įtampai prieš rungtynes“, – svarstė J.Jesusas.

„Juventus“ ir „Benfica“ ekipų rungtynės prasidės 22 valandą Lietuvos laiku.