UEFA Čempionų lygos pusfinalis: "Chelsea" - "Atletico" (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje bus žaidžiamos lemiamos pusfinalio rungtynės, kuriose paaiškės antrasis finalininkas.

„Stamford Bridge“ stadione akis į akį susitiks Londono „Chelsea“ prieš Madrido „Atletico“. Abiems klubams reikia bent vieno įvarčio, nes kitaip lauks pratęsimas.

Londono „Chelsea“


Vienintelė Anglijos ekipa, kuri gina šalies garbę prestižiniame Europos turnyre. Londono „Chelsea“ klubas yra tik per žigsnį finalo link, kuriame paskutinį kartą žaidė ir triumfavo 2012 metais.

Pirmasis susitikimas „Atletico“ tvirtovėje tarp komandų baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Šeimininkai visą laiką dominavo su kamuoliu ir sukūrė nemažai progų, tačiau geležinės „mėlynųjų“ gynybos pralaužti Ispanijos sostinės futbolininkams nepavyko.

„Chelsea“ treniruotėje vyrauja puiki nuotaika (AFP nuotr.)

Paskutinėse rungtynėse Jose Mourinho auklėtiniai pademonstravo, kad gynyba gali privesti prie gero rezultato. Anglijos „Premier“ lygoje „Liverpool“ futbolininkai savo žiūrovų akivaizdoje patyrė pralaimėjimą rezultatu 0-2, o „Chelsea“ gretose pasižymėjo Demba Ba ir Willianas.

J.Mourinho vadovaujamai ekipai nepadės suspenduoti Frankas Lampardas ir Johnas Obi Mikelis. Londone jau galės žaisti Edenas Hazardas ir Samuelis Eto‘o, tačiau „Chelsea“ turės verstis be vartininko Petro Čecho ir veikiausiai Johno Terry.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Mark Schwarzer

Cesar Azpilicueta – Branislav Ivanovič – Gary Cahill – Ashley Cole

Ramires – David Luiz – Oscar

Willian – Eden Hazard

Fernando Torres



Madrido „Atletico“


Puikią sportinę formą šį sezoną demonstruojanti Madrido „Atletico“ ekipa pagaliau sulaukė savo progos ir vėl patekti į finalą. Paskutinį kartą „Rojiblancos“ sirgaliai tokiu komandos pasiekimu džiaugėsi 1973 metais.

Diego Simeone puikiai sustygavo savo ekipą, o ketvirtfinalyje jie sugebėjo eliminuoti ir tokią komandą kaip „Barcelona“. „Chelsea“ nesitiki lengvos kovos Anglijos sostinėje, o „Atletico“ už savo namuose neišnaudotas progas bandys atsigriebti Londone.

D.Costai pralaužti „Chelsea“ gynybos Madride nepavyko (AP nuotr.)

Ispanijos „Primera“ pirmenybėse Madrido vienuolikė iškovojo nelengvą, tačiau svarbią pergalę. Išvykoje minimaliu skirtumu D.Simeone auklėtiniai palaužė „Valencia“ ir žengė tvirtą žingsnį titulo link. Lemiamą įvartį šiame susitikime pelnė Raulis Garcia.

„Atletico“ į Londoną išvyko beveik pilnos sudėties ir traumą patyrusių žaidėjų nėra, tačiau susitikimą praleis kapitonas Gabi, kuris pirmajame mače užsidirbo geltoną kortelę ir išnaudojo jų limitą.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Thibaut Courtois

Juanfran – Miranda – Diego Godin – Filipe Luis

Mario Suarez – Tiago – Arda Turan – Koke

Raul Garcia – Diego Costa